Plocka undan efter sig ?

image När man åker mycket tåg börjar man fundera över saker som andra som reser mer sällan förmodligen inte funderar över.

En sådan sak är – Skall man plocka undan efter sig när man stiger av tåget?

När tåget når sin slutstation så städas tåget (förhoppningsvis) av Trafficare men stiger man av längs med linjen så lämnar många sin plats full med skräp, kaffemyggar, tidningar mm.

Har man otur är det rejält grisigt om man stiger på tåget längs med linjen efter någon som lämnat en massa skräp efter sig.

Egentligen är det en tågvariant av den sk Mc Donalds dilemmat dvs skall man plocka undan efter sig och slänga skräpet i restaurangens miljöstationer trots att det finns personal som hela tiden går omkring och plockar disk/skräp?

Etikettgurun Margareta Ribbing i DN tycker att man skall plocka undan efter sig och jag lutar åt samma åsikt – men gäller det även på tåget?

Jag plockar undan efter mig – mest för att jag har tid och inte tycker om att lämna skräp efter mig – men bör man göra det?

Jag tror inte det och skälet är att det inte alltid finns plats att slänga skräpet på alla tåg/vagnar.

Om alla rent teoretiskt skulle slänga sitt skräp skulle de få papperskorgarna bli alldeles överfulla och se ut som det ibland gör på Stockholms Central när alla skall slänga sina gratistidningar.

– Men finns det någon som har annan åsikt?

Kommentera i så fall gärna nedan.

5 svar to “Plocka undan efter sig ?”

 1. jonasn Says:

  Om man sitter ytterst har man ingen skräppåse vid sin plats, och man kanske inte vill väcka personen på fönsterplatsen för att slänga sin kaffekopp.

  Papperskorgarna vid utgången är för smala för att kaffekopparna ska rymmas i dem.

 2. arskortguldsj Says:

  Exakt . . . även om man skulle vilja städa efter sig finns det inte så stora möjligheter till det.

 3. Maria Says:

  Det är väl bara att ta med sig sitt skräp ut?? Förstår inte hur det ens kan vara ett problem! Det funkar ju på tunnelbanan där det inte finns en endaste papperskorg i tågen…

 4. arskortguldsj Says:

  Ja, kanske ett tankefel från min sida men kanske beror det på att man ofta har mera bagage med sig på tåg än på tunnelbanan och har lite fullt i händerna.

  Men som sagt var – du har verkligen en poäng.

 5. jan e Says:

  knyt i hop era påsar med skräp,och lämna på innerdelen av bordet,samt bunta i hop tidningar och lägg i fickan mott gången,så spar det tid för personalen,som i bland städar ca 50 tåg vagnar per natt med ett lag på fyra personer i bland tre personer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: