Kaos i SJ:s bokningssystem

 

Detta skall nu vara löst!

Just nu är det kaos i SJ:s bokningssystem

I samband med övergången till ny tidtabell har SJ:s biljettsystem fått ”hjärnblödning” i och med att prissättningsmodulen ger orimliga priser.

Resealternativ som inte kan ombokas/återbetalas kostar mera än resor som kan ombokas och återbetalas och som innehåller mat.

Varit kontakt med SJ som bekräftar att man jobbar med problemet.

image

image

8 svar to “Kaos i SJ:s bokningssystem”

 1. Maria Says:

  oj, oj, oj gissa om jag är glad att jag inte jobbar idag! Hoppas det är ågärdat till imorgon!

 2. arskortguldsj Says:

  Ja förstår dig 🙂

  Just nu 20.55 finns felet kvar enligt http://www.sj.se men man kanske fixar det under natten.

  Jag vet inte om fler fel uppstod i samband med omläggningen till ny europeisk tidtabell. Detta fel i prissättningen råkade jag på vid första bokningen idag så antingen hade jag (o)tur eller så finns det flera som jag inte sprang på.

  Som gammal IT-utvecklare så vet jag att det brukar finnas mera tokigt som behöver åtgärdas när det dyker upp fel redan i primära moduler som i prissättningen.

  Å andra sidan om detta var det enda felet så borde det vara åtgärdat tämligen snabbt.

  Men vi får hålla tummarna . .

 3. Maria Says:

  Nu står det under resa som inte kan ombokas: här kan felaktiga priser visas … priset är alltid 0 kr osv. spännande!

 4. arskortguldsj Says:

  Det stämmer!

  Det står: ”Kan varken ombokas eller återbetalas. Här kan felaktiga priser visas. Väljer du att köpa resa som inte kan ombokas är priset alltid 0 kr. Fortsätt boka – det blir rätt pris från och med översikten.”

  Det påminner om skämtteckningen där en programmerare justerar ett programmeringsfel genom att använda ”Tippex” på skärmen.

  – Varför inte skriva ut 0 kr om det är det som gäller?

 5. Maria Says:

  Förmodligen är det inte så lätt som det verkar… då skulle de ha gjort det för länge sen… Nu ska jag snart till jobbet. Hoppas på en lugn eftermiddag/kväll!

 6. Stefan Westman Says:

  Idag testade jag något som jag länge undrat. För ca 1 år sedan införde SJ en bokningsbegränsning som innebär att man inte kan boka ny biljett på samma tid utan att boka av den gamla.
  På fredagar när det är tämligen fullt på tågen är detta ett problem då man ibland har tvingats boka en senare avgång än man tänkt sig men vill helst egentligen åka tidigare. Att då först tvingas boka av en plats man redan har innebär ju att man snabbt riskerar att förlora även den platsen.
  Nu prövade jag att gå så långt det gick i bokningen av en ny biljett (man kommer till betalningsrutan). Sen öppna ett nytt fönster i webläsaren där man avbokar den gamla biljetten och sen byta tillbaka till fönstret med den nya bokningen och trycka OK. Detta gick inte. Tydligen är man låst i bokningen med en flaggning att man har en tidigare bokning och tvingas därför börja om från början.
  Det blir till att fortsätta att chansa och hoppa på tåget utan bokning. Det går oftast.

 7. arskortguldsj Says:

  Stefan

  Dina erfarfenheter stämmer med mina.

  Problemet uppstår om resorna överlappar tidsmässigt vilket de ofta gör om man skall resa längre sträckor.

  Det verkar dock som att bokningen av nattåg och dagtåg går i olika system för jag har lyckats boka överlappande dagtåg och nattåg (om jag inte minns fel i alla fall).

  En annan sak är att bokningen av nattåg har en del andra underligheter för sig men det återkommer jag till i ett annat inlägg . . .

 8. Stefan Westman Says:

  Så kom då idag beskedet från SJ att årsjkortet inte gäller på Öresundståget. Tror dock inte att allt är sagt i denna fråga ännu. Det vore skit om inte järnvägsstyrelsen skulle kunna tvinga till samtrafik. (betyder inte nörvändigtvis att årskortet kommer att gälla men det kommer att vara ett steg i den riktningen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: