Frukost med förhinder

frukost-i-sverige För oss som reser med SJ Årskort Guld på nattågen ingår frukost på ett antal utvalda hotell enligt SJ:s förteckning Våra frukostställen.

Anlände idag med nattåg från Stolien/Åre för att hämta en take away frukost som skall vara tillgänglig from 05.00 på två hotell i Stockholm.

Första hotellet var stängt men via nattklockan träffade jag en väktare som meddelade mig bryskt att ”Det finns inga hotell i Stockholm som serverar frukost klockan 05.00.”

Även det andra hotellet var stängt med nattpotiern som öppnade vid påringning meddelade mig vänligt att man inte hade något men att man kunde ordna något om jag inte hade förbeställt frukost.

Samma problem har jag även haft i Åre där jag var tvungen att ringa Kundtjänst hos SJ för att få frukost men sedan löste det sig på bästa sätt.

Denna gång blev resultatet – förutom ett bryskt avvisande på ett av hotellen – en kaffe och smörgås i den fientliga och sunkiga miljön på ett nattöppet 7-Eleven.

Det glappar helt klart mellan vad som står i avtalet med mig som köpt Årskort Guld och verkligheten hos hotellen som både SJ och de berörda hotellen behöver fundera över.

En morgontrött men hungrig resenär med Guldkort knackar på dörren och vill ha sin frukost skall inte bli bryskt avvisad av en vakt.

8 svar to “Frukost med förhinder”

 1. Sousseannika Says:

  Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk.

  • arskortguldsj Says:

   Sousseannika,

   Ja,
   Just frukosten på morgonen är resans höjdpunkt som blev lite av besvikelse denna gång.
   Men jag har marginaler. 🙂

   /Årskort Guld SJ

 2. Helgtur till Åre « Årskort Guld SJ Says:

  […] Årskort Guld hos SJ för att under ett år resa omkring i landet. « En guldresa Frukost med förhinder […]

 3. Rubenson Says:

  TIderna för frukostserveringen finns på SJs hemsida (http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=11158&a=74966&l=sv). Det är kanske en miss i informationen till dig om detta inte informerats om när biljetten köptes eller när du checkade in på nattåget, men det förvånar mig att du missat tiderna om du lyckats ta reda på vilka orter frukosten serveras.

 4. arskortguldsj Says:

  Rubensson,

  Nja, Det står 05.00 så jag tror inte jag missat något.
  Men hjälp mig gärna om jag missuppfattat något.

  /Årskort Guld SJ

 5. Rubenson Says:

  ok. missade att du tänkte på take-awayen. då har du helt klart rätt i att något blivit fel. kan det vara att den bara finns på vardagar? eller att nattpersonalen inte förstod att det var den du var ute efter?

  takeawayen är om jag fattat det rätt det lilla bord som står vid trappan upp till frukosten på royal viking, så det är inte mycket mer än kaffe/te, frukt och kanske något till.

  men det skulle vara intressant att veta hur det är tänkt, så jag hoppas att du har möjlighet att ta detta vidare till SJ och ev. hotellen.

 6. arskortguldsj Says:

  Rubensson,

  Ja, det var ”Take awayen” jag tänkte mumsa på på pendeltåget hem.
  Jag har redan tagit upp detta med både SJ och hotellen.

  /Årskort Guld SJ

 7. Frukost med förhinder (Uppföljning) « Årskort Guld SJ Says:

  […] By arskortguldsj För en tid sedan berättade jag om en liten malör där jag hade kommit med nattåg från Stolien/Åre och besökte de två frukostställen som SJ […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: