Ledsagning

Skalman.gifNu är jag på väg på den första ledsagningen då jag skall ned och hämta min barnbarn i Alvesta för att ta dom och deras mamma upp till Umeå.

 

Planeringen ser ut som följande:

Stockholm – Norrköping (X2000) Klart
Norrköping – Linköping (X2000) Klart
Linköping – Alvesta (X2000) Klart
Alvesta – Stockholm (X2000) Klart
Stockholm – Umeå (Nattåg) Klart
Umeå – Sundsvall (Buss) Klart
Sundsvall – Stockholm (X2000) Klart


Jag beräknar vara tillbaka i Stockholm imorgon kväll om allt fungerar.
Om nattåget till Umeå är sent till Umeå så har jag som plan B att ta nattåget senare på kvällen från Umeå till Stockholm och komma fram söndag morgon.

Sedan skall jag göra samma tripp nästa helg fast åt andra hållet för att hämta hem barnen.

Linköping

Upptäckte att jag hade förlorat körkortet på tåget så jag ringde kundtjänst som var jättehjälpsamma. Man ringde tåget som letade runt men hittade tyvärr inte körkotet.

Jag som har sådan örnkoll som alltid kontrollerar att jag har mobil, nycklar, mina kort och alla dataprylar när jag lämnar tåget men denna gång gjorde jag det inte med tragiskt resultat.

Man kan hoppas att körkortet hittas av någon ärlig person.

Alvesta mot Stockholm med X2000

Mötte barnbarnen och desas mamma och påbörjade återfärden mot Stockholm. Tåget tämligen fullt med ett intensivt fredagstryck i bistron.

Kön bakom barnbarnen som inte kunde bestämma vad dom ville ha och sedan besvär att få in maten på årskortet gjorde att kön växte snabbt.

Problemet var att kassaregistret har en maxgräns för inköp och med tre personer som skulle ha mat slog vi i taket. Den trevliga damen i bistron löste detta dock elegant och snabbt.

Resen av färden fungerade alldeles utmärkt även om barnen var lite livliga mot slutet. Men det var fredag kväll och alla var på positivt humör så resan gick med glans.

Byte till nattåg i Stockholm efter ett besök i SJ Lounge för proviantering och uppfräschning.

Nattåg till Umeå

Alltid lika roligt att borda nattåg där den egna kupén väntade med nybäddad säng och fyra kuddar. Barna med mamma i kupén bredvid där vi alla samlades för lite fredagsmys efter kompletternade provian-tering i bistron innan det var dags för den stora tandbordnings-ceremonin och tapto.

Att åka nattåg är super och att vakna upp efter en lång natts resa på en ny plats är alltid lika kul. Umeå väntade med sol och rimlig kyla och morföräldrar som nu tog över barnbarnen.

Scandic Plaza bjöd på en imponerande frukost som också ingår i biljetten. Men då bussen åter till Sundsvall väntade krävde frukosten  fokusering på matnyttiga rätter som tex rostat bröd med äggröra och korv.

Buss till Sundsvall

Bussen lämnade Umeå tidigt på lördagsmorgonen full med sedvanliga bussresenärer dvs ungdomar i 20-årsåldern och några fullvuxna.

Tyvärr var det en ”godsbuss” så jag kunde inte uppgradera mig till Business Class för 90:- med tidningar, kaffer, 220V osv.

Istället bjöds på en sagolik utsikt i strålande sol igenom ett bedövande vackert vintrigt norrlandslandskap.

Anlände i tid till Sundsvall efter trevlig men lite trång bussfärd då bussen var fullsatt sista biten ned till Sundsvall.

Trevlig personal ombord som noterade att jag skulle vidare med tåg tack vare min Resplusbiljett och önskade mig trevlig tågresa.

X2000 till Stockholm

Direkt övergång till X2000 i Sundsvall trots att den värmande vintersolen inbjöd till att uppsöka ett vindskyddat ställe framför stationen och njuta av solen.

Väl ombord väntade en efterlängtad Plusmåltid som tyvärr var köttfärslimpa för fjärde gången. Påpekade att pga av mitt omfattande resande hade jag sprungit på köttfärslimpa på alla tåg den senaste tiden.

Den alldeles charmerande ombordaren hade hört uppgifter att det varit köttfärslimpa på alla tåg den senaste tiden vilket jag nog ställer mig tveksam till.

Men maten smakade som vanligt utsökt men även jag kan bli trött på tex champagne varje dag :-).

Noterade dock att ett sällskap från 2 klass satte sig i första klass och även pratade helt öppet om detta. Anledningen till bytet var att det ändå fanns plats i 1 klass och det ändå inte är så stor skillnad i pris.

Man kan fundera på detta med 1 och 2 klass och hur svårt det är att förstå varför man ha de olika klasserna när priserna ändå inte skiljer sig så mycket  och 1 klass ibland är billigare än 2 klass. 

Stockholm

Åter i huvudstaden för en verkligt fin resa med SJ (och Kustlinjen buss).

Ett svar to “Ledsagning”

  1. Körkort återfunnet « Årskort Guld SJ Says:

    […] By arskortguldsj I ett inlägg den 27 februari ( Ledsagning )  berättade jag att jag genom egen förskyllan blivit av med körkortet under en resa till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: