Resa med huliganer i Göteborg

75183 Igår var jag i Göteborg på min “After Påsk” resa för att ladda upp för att åka nattåg från Göteborg till Storlien.

När jag kom var Restaurang Pullman bredvid SJ loungen var den full av fotbollssupporters med poliser utanför i Centralhallen i full kravallutstyrsel.

Jag drog mig istället in till Café Ritaza men det blev så livligt så jag drog istället till Halmstad med SJ Öresundståg.

Noterade att i förbigående att Halmstad C var en trevlig station med trevligt läge i stadsplanen med öppen vy när man kommer ut från stationen.

Efter njutit av solen återvände jag till Göteborg med X2000 för att inse att jag hamnat ur askan i elden för nu var matchen slut och supportrarna skulle hem till Helsingborg med chartrat DSB-tåg.

Några av de mest aktiva drog igenom Göteborgs Central och lämnade det som ett slagfält.

Polisen som nu var väsentligen fler än tidigare hanterade det hela på ett bra sätt och det var lite märkligt att se hur de samfällt drog en lättnandes suck när supportertåget rullade ut från Göteborg C.

Lite synd att det skall bli så stökigt och lite hotfyllt när man skall åka tåg även om det inte var ond utan enbart lite för busig stämning.

GP har en artikel om händelsen med bild från just Centralen efter det supportrarana dragit igenom stationen.  

Med hänsyn till omständigheterna ville jag inte provocera genom att plocka fram min videokamera så det finns inga bilder från mig. Bilden i inlägget är tagen av fotografen Bengt Christian och är lånad från denna artikel (hoppas att detta är OK).

Ett svar to “Resa med huliganer i Göteborg”

  1. Henrik Says:

    Man kan undra varför det här beteendet accepteras, det får massor av negativa konsekvenser. Försäkringspremier blir högre, polis och städpersonal kostar hutlöst mycket pengar, vissa vågar sig inte ut eller måste välja omvägar och små söta hundar får glasbitar i tassarna. Alla berörs på ett eller annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: