Resa till Narvik – Besök på Nordland Røde Kors museum

IMG_3626-1 Åter en resa till Narvik (den andra) för att åka den spektakulära Ofotenbanan från Riksgränsen ned till Narvik och tillbaka.

Som plan B hade jag att stanna i Riksgränsen om vädret där var bättre än i Narvik men molnen i Riksgränsen gjorde att jag beslöt att fortsätta ned till Narvik som mötte med sol och kylig senvinter.

Man har bara drygt 1 timme i Narvik innnan det är dags att åka tillbaka och denna gång valde jag att besöka Nordland Røde Kors museum som berättar inlevelsefullt om krigsperioden 1939 – 1945 där just Narvik var en betydelsefull krigsskådeplats.

Utställningen var väldigt intressant och omfattande så det man borde ha förberett sig genonm att läsa in ämnen innan för att få ut mer av det man fick se.

Det kändes sedan nästan lite dystert att lämna ett soligt Narvik och ge sig upp i de dimmiga och snöiga fjällen men efter gränsen väntade den efterlängtade räkmackan som faktiskt avnjöts i strålande solsken på vägen ner mot Kiruna.

Fler bilder från resan hittar du här.

2 svar to “Resa till Narvik – Besök på Nordland Røde Kors museum”

  1. Sur och glad dag « Årskort Guld SJ Says:

    […] Årskort Guld SJ Iakttagelser från en som köpt ett Årskort Guld hos SJ för att under ett år resa omkring i landet. « Resa till Narvik och besök på Narviks Museum […]

  2. Påsken slut – Nu på väg igen « Årskort Guld SJ Says:

    […] avstängd! Tåget sent – ingen mat Inlåst i tåget – Tji frukost igen Vem släckte ljuset? Resa till Narvik – Besök på Nordland Røde Kors museum Sur och glad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: