Nu är jag på väg till Karesuando

Nu är jag äntligen på väg till Karesuando efter att gjort ett tidigare försök som jag valde att avbryta för att i stället passa barnbarn.

Jag mjukade upp mig med att åke Stockholm – Göteborg tor och sedan fram och tillbaka mer eller mindre planlöst Stockholm – Arlanda – Uppsala för att kliva på nattåget till Luleå på Arlanda C.

Problemet var att nattåget inte går via Arlanda C vilket överraskade mig då övriga nattåg som jag åkt med och alla andra tåg av betydelse går via Arlanda C.

Sent upptäckte jag misstaget och det Upptåg som stod inne på stationen kunde jag inte åka med för jag hade ingen biljett men räddades av ett IC-tåg till Mora som kom strax efteråt och som snabbt tog mig till Uppsala och nattåget till Luleå.

På vägen har jag nu bokat alla bussar som jag behöver för att ta mig till och från Karesuando.

Normalt är det inte så svårt att göra en bussbokning men jag vill åka en speciell väg och då fick jag ta till en hel del knep och knåp för att få till det.

Nu är det bara att plocka ut biljetterna när jag kommer till Luleå och hoppas att jag bokat rätt och att bussarna går som jag har tänkt mig.

Det här blir den första gången som jag sover på hotell på mina tågresor. Normalt försöker jag sova hemma eller på tåget men det fungerar inte denna gång så det blir övernattning i Karesuando.

Mer kommer . . . .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: