Till Karesuando – Narvik och hem igen

Varje gång jag närmar mig Riksgränsen ställs jag inför valet att antingen stanna i Riksränsen och invända återvändande tåg från Narvik alternativt åka med ner till Narvik.

Jag har hittils alltid åkt ned till Narvik för att just sista biten med Ofotsbanan är så spännande att åka.

Då vädret i Riksgränsen inte var så övertygande åkte jag också denna gång ned till Narvik som tyvärr mötte med mulet väder och småregn.

Drog runt lite i staden med min tunga packning för att avsluta på en bänk i ett köpcentrum utanför Pepes Pizzeria som hade fritt internet där jag passade på att var lite nyttig.

DSCF2145 Glömde bort tiden och fick rusa till tåget men på vägen gick ett av blixlåsen upp och ryggsäcken delade på sig och elektronikprylar full ut på trotoaren och gatan.

När jag samlade ihop dom upptäckte jag att jag saknade min dyra HD videokamera! 

Gick tillbaka till köpcentrat för att se om jag tappat den på vägen när blixlåset började öppna sig men ingen videokamera fanns att hitta.

Gjorde ett sista försök att leta i min rikhaltiga ryggsäck och upptäckte att jag just denna gång hade jag lagt den videokameran i fel fack i ryggsäcken och att den varit med hela tiden. Sköönt!

Jag hann med tåget med god marginal och efter stigningen upp till Riksgränsen och vidare mot Kiruna klarnade det upp. Jag hade sedan  en sagolik vacker tågfärd tillsammans med en grupp insprirerande resenärer som hade rest runt i världen i Göran Kropps anda.

Ibland undrar jag om det är de vackra vyerna eller de trevliga medresenärerna och personalen som är den största behållningen på dessa resor. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: