Småbarn på cykel och sparkcykel i T-banan

JT-cykel2-liten Igår efter demonstrationerna i Stockholm City och med mycket folk i rörelse blev jag vittne till en situation i T-banan station T-centralen som fick mig att rysa till.

En äldre man kom med två barn – en treåring på vanlig cykel och en tvååring på sparkcykel – som kom cyklade respektive åkte på sprakcykeln längs med perrongen från nedgång Sergels Torg till uppgången vid T-Centralen .

Barnen behärskade inte sina fordon utan vinglade omkring ofta väldigt nära perrongkanten när de försökte kryssa mellan resenärerna medan mannen förtvivlat försökte hålla ihop och ordning på småbarnen som hela tiden kom på efterkälken.

Jag vågade inte tänka på vad som skulle hända om ett tåg kom in just när de passerade de trånga passagerna på perrongen.

Inte heller skulle jag vilja vara den T-baneförare som kom in på perrongen med sitt tåg och såg småbarnen vinglade ta sig fram cyklande längs med perrongkanten.

Nu kom inget tåg just då och allt slutade väl på T-centralens perrong men vart skulle de cykla sedan när de kom upp till station T-centralen? Knappast en lämplig cykelmiljö kring Vasagatan utanför Stockholm C – eller fortsatte de cyklingen inne Stockholms C:s perronger för att sedan fortsätta med pendeltåg?

Ibland undrar jag hur människor tänker eller kanske inte tänker – Jag hade händelsen när jag var tvungen att dra upp en person som hade hoppat ned på spåren för att hämta sina glasögon och inte kom upp i friskt minne. (En hjälpande hand)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: