Ny mat på SJ tågen

paj405x200 Som flitig resenär noterade jag att det idag har kommit ny mat på SJ tågen (tex pajen på bilden) vilket jag som njutare i allmänhet och på tåg i synnerhet verkligen uppskattar.

Baguetten med salami och brie blivit utbytt mot skinka/ost vilket är en en rejäl uppgradering.

Jag tvivlar på att majoriteten av oss som reser uppskattar salami/ brieost även om man helt klart skall vara öppen för allt nytt.

Men sex månader (minst) med salami/brie blir lite för mycket.

Det skall bli spännande att prova igenom det nya sortimentet och det kommer nog att ta den närmaste månaden för att hinna runt alla rätterna.

Men just baguetten med salami/brie saknar jag inte – i varje fall inte ännu.

9 svar to “Ny mat på SJ tågen”

 1. Jonas J Says:

  Testade nya pytt-i-pannan idag, med lite besvär (”jag vet inte om de nya maträtterna är till för årskortresenärer – de är inte inlagda i datorn som det”), och den var riktigt god. Synd att jag hann bli besviken innan maten ens blev uppvärmd. Skulle dock inte förvåna mig om bistrotjejen hade rätt ändå. Någon som vet?

 2. Rubenson Says:

  Jag konstaterade däremot att det inte står på den nya maten vilket program i mikron den ska köras på. Och personal var dessvärre inte heller informerad.

 3. arskortguldsj Says:

  Jonas J

  Jag har inte haft problem med den nya maten.

  Annars varierar kunskapen om hur man registrerar mat till guldkortsresenärer en hel del. Dock har den förbättrats signifikant sedan Årskort Guld SJ börjat åka tåg . . .

  Rubenson

  Kanske läge för en lapp på mikron: Pyttipanna 3, Lax 2 osv.

  /Årskort Guld SJ

 4. Jonas J Says:

  Årskort Guld SJ: Stämmer. Tror jag kan säga att det finns minst tio olika sätt att registrera årskortet vid utdelning av mat. Mina favoriter är motpolerna ”ta vad du vill ha ” till att man ska skriva upp på en lapp och sedan skriva under vad man exakt tagit.

  • arskortguldsj Says:

   Jonas,

   Riktigt spännande är det på fredag eftermiddag på tåget från Göteborg till Stockholm och kön går minst till vagn 2 och mannen/kvinnan i bistron inte vet hur man gör och trots flera försök inte får till det.

   Jag har ingen brådska och tar det lugnt och ser samtidigt hur svetten bryter fram i pannan på ombordaren samtidigt som 40 öl/vintörstande resenärer i kön bakom mig blir allt mer irriterande.

   Sedan möter man hon – för det är oftast en hon – som fixar det på 2 sekunder och allt är rätt och med kvitto.

   Trolleri – Labero, släng dig i väggen. 🙂

   /Årskort Guld Sj

   • Jonas F Says:

    Det beror ju helt enkelt på att vi inte provat maten själva så vi vet inte vad vi säljer. Då är det ju bäst att fråga någon som verkligen äter maten hur den smakar så man kan komma med rekommendationer. Annars är vi tvungna att köpa maten själva till fullpris om vi också vill veta hur den är.

 5. Jonas F Says:

  Det där med att man inte ser vilket program det ska värmas på känner jag till men är ombordaren duktig ska det inte vålla några bekymmer ändå då vi fått ut värmningsinstruktioner i vår obordinformation. Sen att inte alla har den med sig är ju en annan sak.

  • arskortguldsj Says:

   Jonas F,

   Idag pratade jag med ombordaren in bistron som slog i en fin manual med alla rätterna där allt tycktes stå klart och tydligt.

   Anledningen till att hon slog i manualen var att en gäst ville veta om någon viss rätt var laktosfri och det stod det om i manualen.

   Så jag känner mig trygg att det blir rätt.

   Annars är min nya favvorätt den kalla laxen men sallad och färskpotatis och vinigrettdessing. Den är super!

   Intressant är att alla ombordare som jag mött sedan den nya matsedeln introducerades frågar mig hur maten smakar för att veta om någon gäst frågar.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: