Resa till Halmstad

image

Så är man på väg och efter den lilla incidenten med tidningen ( Tjyyv tagen på bar gärning – men inte ) bär det iväg först mot Göteborg.

Tyvärr skakar vagnen något hejdlöst och flera resenärer klagar på komforten. Jag förslår på skämt till den trevliga ombordaren att hon bör gå av i Skövde och skruva fast hjulen lite bättre. Hon log vänligt men hade säkert hör det summa skämtet tidigare. Allmänt surrigt i den tysta avdelningen men jag har nog gett upp lite.

En man som liknar bartendern i TV-såpan “Färjan” går omkring och lämnar ut frågelappar som man skall fylla i. Jag får ingen lapp med det beror på att man vill veta hur resenärerna upplever den nya frukosten men jag som åt Plusfrukost får ingen lapp (och SJ-penna).

Glider igenom ett otroligt vackert Sverige som står mitt i löv-sprickningen. Här får man verkligen återbetalning med råge för alla resor i regn och snöslask längs med denna linje.

Resan ned till Halmstad skulle vara X2000 men var enligt biljett och skyltar ersatt med loktåg vilket i praktiken var ersatt med Öresundståg vilket inte riktigt är mitt favorittåg.

IMG_4341 I Varberg blev det byte till buss (med kaffe och resesup?) fvb till Falkenberg och den resan gick längs med kustvägen vilket var ett väl så gott alternativ till tåget.

 

IMG_4354 Mest imponerade var det stora vindkraftsanläggningarna som ramade in de välskötta gårdarna och husen längs med kusten.

 

 

IMG_4374Halmstad mötte mig med ett otroligt fint väder och jag hann med att vandra runt centrum två gånger under de två timmar som jag var i staden.

 

 

Men det starkaste intrycket kan jag tyvärr inte dela med mig – Nämligen den intensiva doften av syrénerna i stadsparken.

IMG_4429

6 svar to “Resa till Halmstad”

 1. Kladden Says:

  ”Allmänt surrigt”
  Kan uppfattas som låg samtalston

  Du förstår väl att det är omöjligt för en omb att avgöra om det är tillåtet eller inte?
  Allt tjöt om tystavd börjar bli lite patetiskt och vääääldigt typiskt svenskt!
  Säg till själv nästa gång för annars kan du byta namn på bloggen 😉

  ”Sagan om den tysta avdelningen”

  • Sverre Says:

   Håller med Pia fullt ut och vi är nog fler som tycker det är en trevlig läsning Årskorts Gulds blogg ….Kladden behöver inte läsa bloggen … han verkar vara en ombordare som inte tål att vi kritiserar …. allt för våra kunders bästa !!!!

 2. Pia Says:

  Till Kladden; det börjar bli tjatigt att höra dig klaga på Årskort Guld. Du har ju alltid ett val; du behöver inte läsas Årskort Gulds blogg.

  Vi är många andra som uppskattar att läsa om Årskort Gulds resor och betraktelser från livet ombord.

  Så till Årskort Guld, Hejja dig!!

 3. Stefan Westman Says:

  Som nybliven folkbokförd Halmstadbo kan jag bara instämma.
  En väldigt lagom och trevlig stad. Det går rätt bra för HBK i allsvenskan också.

  stefan

 4. Kladden Says:

  Sverre och Pia
  Nu är det så att jag uppskattar bloggen otroligt mycket på många sätt!!

  Det finns mycket trevlig läsning ,annars hade jag inte läst den, men att babbla om en tyst avd i varje inlägg tycker jag är tjötigt.
  Precis som du skriver till mig , att jag kan välja att läsa el. inte läsa så kan ju du välja att läsa el. inte läsa mina inlägg. Fast det kanske du inte tänkte på. Att du svara på mina inlägg istället för att kanske bara läsa el. kommentera det han skriver gör ju att allt spårar ur.
  Nu kände jag mig tvungen att kommentera ditt inlägg, eftersom det var riktat till mig.
  Så för att undvika fortsatta meningslösa inlägg som inte har med ämnet att göra, kommentera inte andras inlägg. Vill du mig något, maila
  kladdenmejl@gmail.com
  Så slipper Årskort Guld dessa irrelevanta inlägg från oss, ok??

  Sverre: Jag tål kritik, om den är rätt. Men jag ogillar att det skrivs saker som är felaktiga, oavsett vad det handlar om.
  Med detta säger jag inte att jag är ombordare, men jag kanske har en inblick i hur det fungerar på tågen.
  Jag vet, du tror
  stor skillnad

  Om nu Årskort Guld har något att säga mig, så är han välkommen att maila mig. Tror nog att han och jag skulle komma mycket bra överrens, för vi är inte rädda för disskusioner, eller hur ”ägare av bloggen” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: