Helgresa till Norrland – Del 3

Nu är det tredje dagen som jag är på väg till Norrland på helgens långresa ( I helgen blir det Norrland för hela slanten ).

Natten tillbringade jag på Scandic Hotel Ferrum där jag betalade rummet med 20.000 insamlade Priopoäng. Jag måste säga att hotellet och rummet var toppen. Särskilt uppskattade jag det stora rummet med en bra fungerande arbetsplats med eluttag och snabbt fritt internet. Man kan säga att allt på hotellet var klockrent.

IMG_4629 Från rummet hade jag utsikt över torget med raggarbilar som körde runt runt och tutade med retrokänsla från 50-talet.

 

 

IMG_4616-1 Hittade också några hus som liknade det jättelika huset Ormen Långe i Svappavaara ritat av Ralph Erskine vilka även vikade sig vara ritade av Erskine.

 

 

IMG_4626 Även det höga husen bredvid är ritade av Ralph Erskine och just detta kallas “Spottkoppen” medan hela kvarteret heter Kvarteret Ortdrivaren.  

 

 

När tåget kom blev ombordaren lite konfunderad över att jag åkte nattåg från Kiruna till Narvik och han var inte så där entusiastisk över situationen men låste i alla fall upp kupén och jag somnade direkt.

I Kiruna steg en man av som var helt enkelt ruskigt packad och det tog honom 10 minuter för att lämna vagnen för han var tvungen att gå tillbaka efter en väska.

Ombordaren var tålig väntade till dess han var klar och av tåget. Då höll han på att falla ned mellan vagn och perrong men ombordaren såg till att han till slut var minst 10 meter från perrongkanten och där satt han som ett litet barn i sandlådan när vi lämnade Kiruna.

Undrar hur hans kupé såg ut och vem som fick den på återresan – Svaret hittar ni nedan.

Narvik mötte med flödande sol och massa glada och framförallt finklädda människor och det var en fröjd att se.

IMG_4667

IMG_4710 Det är viktigt att alla får vara med och de som varit med lite längre fick hjälp med transporten medan andra kunde ta sig fram själva.

 

 

IMG_4674 Den här gruppen ville ha hjälp med fotograferingen och som tack fick jag ta en egen bild som tyvärr var tagen i motljus.

IMG_4668 De här norska guttarna har hittat sig en egen dam även om det kanske inte var riktigt i deras ålder. (Jag såg dom dock senare med en alldeles charmerande ung dam i deras egen ålder).

IMG_4762 Även de nya normännen ville vara med och även om de behöll sina egna kläder hade man klätt upp sig och utrustade med norska flaggor.

IMG_4742 Alla var glada och det hör till att passa på och äta och dricka gott även om många nöjde sig med en glass i solskenet.

 

IMG_4717 

En del hade riktigt tur och fick en fin ballong att gå omkring med.

 

Kupén ja, den innehöll efter städning ölburkar på golvet och luktade gammalt öl – Jag vet – för det var jag som fick den.

3 svar to “Helgresa till Norrland – Del 3”

 1. Patrik Hansson Says:

  Glöm för guds skull inte att ta en bild vid Sjisjka (ca 20 min efter Kiruna på höger sida) om någon ska kliva av/på där.

  PS. Du verkar ha fått exakt samma utsikt som jag fick på Scandic förra sommaren.

 2. arskortguldsj Says:

  Patrik,

  Läste detta först när jag var i Abisko Östra.

  Å andra sidan stannade vi inte i Sjiska denna gång men jag skall komma ihåg det inför kommande resor.

  /Årskort Guld SJ

 3. arskortguldsj Says:

  Patrik,

  Vad det gäller utsikten från hotellet var den super.

  Det är sällan jag får separationsångest när jag skall lämna ett hotell men just på detta hotell trivdes jag ruskigt bra.

  /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: