Den gubben gick inte

DSC03891 Idag när jag skulle åka med morgontåget till Göteborg och satt i Bistron hörde jag precis vid avgång ett högt hjärtskärande skrik.

Jag trodde att det värsta hade hänt och att någon hade fallit mellan tåget och perrongen.

När ombordaren kom in fick jag klart för mig att det var hon som hade skrikit eller rättare sagt ropat till en man som kom så sent till tåget att dörrarna hade stängt.

Han försökte då öppna dörrarna igen med dörrhandtaget men förreglingen (låsningen) hade slagit till så det gick inte.

Det var då som ombordaren ropade åt honom att komma till den öppna dörr där hon stod för att komma med tåget men han fortsatte att försöka stanna tåget genom att öppna dörrarna vilket inte går så han missade tåget och chansen att komma med.

Så försök inte stanna ett X2000 tåg genom att öppna dörrarna – det går inte.

7 svar to “Den gubben gick inte”

 1. Sousseannika Says:

  Nä just det och precis vad som hänt här nu – en kvinna i Järvsö blev kvar på tåget när hon hjälpte sin 9-åriga dotter ombord med en tung väska. Dörrarnas stängdes och kvinna sökte febrilt efter en öppningsknapp förgäves. Tåget rullade iväg. På stationsparkering stod hennes bil med motorn igång och dörren öppen till framsätet där hennes 6 veckor gamla bäbis satt fastspänd i barnstol. Hon rusade iväg efter konduktören som informerade om att inte tåget gick att stoppa när det väl rullat iväg och att hon måste följa med till nästa stopp Vallsta ett par mil bort. Som tur var hade hon med sig mobilen och kunde ringa till sin man som kastade sig in en annan bil en mil ned till stationen. Bäbisen var ensam i en halvtimme. X-trafik beklagar det inträffade och hänvisar till entreprenören Tågkompaniet…

 2. arskortguldsj Says:

  Susseannika,

  Tja, som du beskriver händelseförloppet kan jag inte se att det är Tågkompaniets fel att mamman inte kom av tåget i tid och att hon lämnade sin bämis kvar i bilen.

  Kan förstå mammans situation men om man går ombord tåget så kan personalen inte veta att någon eller några inte skall resa med utan när perrongen är tom är det klart för avgång.

  Hon borde ta kontakt med ombordaren och berätta att hon skulle hjälpa ombord sin dotter och hennes baggage så att ombordaren kunde avvakta med avgången till dess hon lämnat tåget.

  Så ser jag det i alla fall.

  /Årskort Guld SJ

 3. Sousseannika Says:

  Avsikten med mitt inlägg var inte att påstå att någon felat, bara att det förekommer omvända fall med lösta dörrar också. Det fanns ingen i närheten. Hade dörrarna gått att öppna så hade hon hunnit av, men de var låsta så pass länge innan tåget sattes i rullning att hon hann leta rätt på konduktören och det var då tåget började att rulla.

 4. Madelene SJ Says:

  Jag håller med Årskort Guld SJ

  Varje gång jag går upp med en ledsagare på tåget (vilket vi egentligen inte ska) så berättar jag det för ombordaren eller iaf försöker få deras uppmärksamhet innan jag kliver på.

  Men många resenärer tror ju att tåget väntar på dem så då behöver de ju inte springa till tåget fast tåget går om någon minut. Sen är de förvånade när tåget har gått och de insett att de missat det.
  Lite ansvar som resenär måste man ha!

  /Madelene

 5. Sven Says:

  Hoppas det är OK med en liten historia här?

  Olle och Sven kom springande mot stationen. När de flåsande rusade in på perrongen utbrister Olle: ”Vi kom försent. Vi missade tåget!”. ”Hur kan du veta det så säkert?” frågade Sven, ”Jo,” svarade Olle, ”du kan ju själv se spåren efter det!”

  • arskortguldsj Says:

   Sven,

   Sven, om du inte skyndar dig kommer du försent till tåget,!
   Ja, men i så fall bara med en knapp minut, sa Sven

 6. Tufftuff Says:

  Vem lämnar sitt barn i en bil med motorn igång??!?!?

  Och om hon nu hade vart vid en dörr som kunde öppnas, hur hade det slutat?
  Hade dörrarna gått att öppna hade inga tåg gått i tid!

  Gör om gör rätt
  Ta med ungen, stäng av motorn och stäng dörren!

  idiot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: