Det finns björn längs med Inlandsbanan

FK050831-MF-BJ_RN5_94709h När jag åkte första delen av Inlandsbanan besökte vi i Orsatrakten ett övergett björnide ute i skogen.

Förarna berättade att det fanns gott om björn i skogen men jag trodde att det var mer historier för att skärmma “turisterna”.

Men i måndags körde man på och dödade en björn just i Orsa.

Nu var det ett tåg utan passagerare så inga Inlandsresenärer fick tyvärr se björnen.

Men tanken att 20 stycken plusmåltider för björn sprang omkring obeväpnade i de björnrika skogarna för att titta på ett björnide gör en lite skakis så här i efterhand.

Här hittar ni artikeln Björn dödades av tåget i Dalarna Tidningar.

Annonser

8 svar to “Det finns björn längs med Inlandsbanan”

 1. TraffiCareanställd Says:

  Har du sett detta: http://www.veolia-transport.se/tmpl/XStartPage____42108.aspx?epslanguage=ML Blir svårt för SJ, och med gratis internet ombord dessutom. 🙂

  • arskortguldsj Says:

   TraffiCareanställd,

   Låter spännande med konkurrens och konkurrens är alltid bra.

   Prissättning för trådlöst internet har alltid förbryllat mig. Jag har noterat att trådlöst internet kostar extra på dyra hotell men är gratis på billiga hotell och vandrahem.

   Det är svårt att förstå denna prissättning och att man skall ta betalt för internet överhuvudtaget. Man tar ju inte betalt för att använda toaletterna – om man inte heter Ryanair förstås.

   Dessutom är internet gratis på bussarna också om jag inte har fel.

   /Årskort Guld SJ

 2. TraffiCareanställd Says:

  Det är riktigt. På expressbussarna är internet också gratis, fast skulle SJ ha gratis internet för alla så finns de inte så mycket extra att erbjuda 1:a klass, men detta kanske får dom att ändra internettaxan igen.

  • arskortguldsj Says:

   TraffiCareanställd,

   Finns en hel del logik i det du säger.

   Jag kommer ihåg när jag bodde på ett finare hotell och man skulle ha häftigt betalt för internet. Väl upp på rummet var det bara att koppla upp sig på det öppna internettet på hos det billiga hotellet på andra sidan gatan.

   /Årskort Guld SJ

   /Årskort Guld SJ

 3. TraffiCareanställd Says:

  När jag jälv åker med SJ så använder jag mobilen som modem och surfar gratis och får samma hastighet som SJ:s egna nätverk. Har du jobbat inom SJ tidigare eftersom du ändå vet hur allt fungerar/fungerat?

  • arskortguldsj Says:

   TraffiCareanställd,

   Är det gratis att surfa med mobilen? Låter i så fall som en god idé.
   Använder mobilt bredband från Telia som funkar bra men vare sig detta eller tågens internet fungerar i de långa tunnlarna.

   Nej, jag har ingenting med SJ att göra. Köpte bara ett guldkort för att jag som pensionär hade tråkigt och startade en blogg för att ha något att göra på tåget.

   Min bakgrund är i IT-branschen som IT-chef i olika skepnader och omfattning.

   /Årskort Guld SJ

 4. TraffiCareanställd Says:

  Okej, på de viset. Nja, helt gratis är de väl inte, betalar Tele2 (som äger nätet med Telia) 89kr/månad och använder min mobil som modem då alla SonyEricsson mobiler har ett modem inbyggt. Då slipper man ”dongeln”, och kan ha mobilen i fickan och ändå ha uppkoppling. SJ:s personal stirrade som fan på min lösning sist, och de kan man förstå på ett sätt. Jo, tunnlar finns så klart ingen täckning i. Själv har man jobbat inom järnvägen i en 5år så man kan en hel del och har grundutbildningen som krävs för att vistas på spåren, vilket krävs i jobbet.

 5. zanoii Says:

  Hmm… du menar väl att det FANNS björn längs inlandsbanan? 😉

  Angående SJ Internet Ombord (”En oanvändbar stund”) tror jag att största problemet är kapaciteten. Skulle det vara gratisk skulle så många utnyttja det att det i praktiken blev (ännu mer) oanvändbart.

  Jag har alltid en kontantkortsdongel i väskan för nödfall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: