Ingen toa i sovvagnen och ingen info – Lösningen

I ett tidigare inlägg (Ingen toa i sovvagnen och ingen info) berättade jag om att jag åkt från Stockholm till Narvik i en vagn utan toaletter och en spya utan för toalettdörren i grannvagnen.

När vi lämnade Narvik kom ombordaren som skulle ta tåget upp från Narvik till Riksgränsen och berättade att problemet berodde på att vagnen hade full septiktank.

Jag berättade då att den var så när det startade från Stockholm vilket gjorde honom mycket bekymrad.

I Kiruna komn en slamsugarbil och tömde vagnen på 1 minut varad 30 minuter sugning.

Man kan undra varför detta inte skedde tex i Boden där tåget gör ett längre uppehåll.

Här tömmer man i Kiruna min vagn upp till Narvik

8 svar to “Ingen toa i sovvagnen och ingen info – Lösningen”

 1. MIDlet Says:

  Vadå, jag fattar inte? Tog det en minut eller 30 minuter??
  Luktade det om sugmaskinen?

  Tur att maskinisten ställt in ”sugläge” och inte ”blåsläge” på maskinen…

 2. TraffiCareanställd Says:

  På denna linje är de Sodexo (utmanaren) som sköter städningen och tanken skall tömmas på följande stationer (beroende på vagnens slutstation: Stockholm, Göteborg, Narvik och Luleå. I Boden växlar man bara tåget och Sodexo har ingen personal där, men visst hade SJ kunnat fixa de där ändå.

 3. Magnus Guld Says:

  Vore det inte en idé för SJ att anställa ”Årskort Guld”?
  Kan man hitta en bättre kvalitetskontroll?
  Det är väl sån här offentlig, pågående kvalitetskontroll som man behöver i ett så dominerande företag som SJ?
  När all personal vet att kan bli uthängda till allmänt beskådande kanske det kundorienterade kvalitetstänket förbättras?

  • arskortguldsj Says:

   Magnus,

   Nja, det finns ingen annan tanke med bloggen än att inspirera andra att resa med tåg.

   Kan jag bidraga på något sätt med erfarenheter från detta ymniga resande är ingen gladare än jag.

   /Årskort Guld SJ

 4. Silverplussare Says:

  Hej, delar dina erfarenheter av både bra och dåliga resor med SJ. På resa till Björkliden i vintras med sovvagn fanns det spyrester kvar på toalettgolvet, och då jag reste med ett barn och under värsta vinterkräkssjuke-säsongen var det bara att köa utanför andra toaletten hela resan. Och idag noterade jag att loungen är stängd vilket är ett problem då jag brukar boka mina pendlarresor tre månader i taget. Har pendlat i fem år med årskort och gav upp SJ:s uråldriga bokningssystem efter något år.

  Men nu till en viktigare fråga för mig och andra innehavare av Silverplus kortet, SJ har nu dragit in den ”lilla måltid” som ingår i kortet på hemresorna. Då jag reser minst fyra dagar i veckan så blir det en avsevärd merkostnad för mig om jag istället ska köpa motsvarande måltid i Bistron. Tolkar detta som ett avtalsbrott och undrar nu om fler är intresserade av att agera mot SJ. Nästa gång kanske det är försämringar på andra Årskort som gäller. Föreslår att vi som drabbas räknar ut den totala merkostnaden för måltider under den kvarvarande tiden på Årskortet, och sedan kräver SJ på kompensation för denna summa, i mitt fall blir det ca 5000 kr. Tänkte kombinera det med att kontakta kvällspressen, DN och eventuellt Konsumentverket. SJ avser dessutom att höja priset från 55 till 61 000. Kommentarer någon?

  • arskortguldsj Says:

   Silverplussare,

   SJ följer träffade avtal men måste kunna ändra ändra och utveckla sina produkter och om summan av ändringarna jämnar ut sig får du acceptera faktum.
   Blir det totalt en försämring kan du dock begära och får säkert ersättning.

   Mitt råd är att kontakta SJ Kundombudsman skriftligen och dra ditt ärende och hänvisa till relevanta argument och begära rimlig ersättning så skall det säkert lösa sig.

   Vad det gäller den sommarstängda loungen är det frågan om avtalsbrott och jag reklamerar varje besök i loungen där loungen är stängd. Idag har jag redan gjort 2 reklamationer plus ett mail till SJ Kundombudsman om stängda lounger. I morgon skall jag besöka loungen i Stockholm och Göteborg 2 gånger så det blir totalt 4 reklamationer imorgon.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: