Varberg med bad på Getterön

Getterön med Ringhals i bakgrunden

Idag har jag varit i Varberg ute på Getterön och badat i saltvatten.

Tanken var först att bada i kallbadhuset men väl nera på plats besölt jag mig för att gå ut till Getterön vilket är en knapp timmes promenad men ganska jobbig i värmen men med fruktstund på vägen gick det bra.

Innan jag kom så långt hande jag snirklat mig ned med tåg och efter att letat efter alternativ till loungen bordade jag Malmötåget till Katrineholm för frukost.

Sedan fortsatte jag med Göteborgståget till Göteborg och hade då sällskap av en mobilpratande granne (Tyst avdelning – igen) som inte ens ombordaren klarade av trots att han gjorde allt vad han kunde (all heder åt honom).

Sista etappen var Göteborg – Varberg där jag tyvärr blev snuvad på lunchen inför vandringen ut till Getterön. Ombordaren kom och tog upp beställning men återvände aldrig med någon mat!

Väl ute på det vackra Getterön fanns det tid för två snabba dopp i saltvatten vilket var resans mål och efter detta njöt jag av en sparad räkbaguette och jos från tidigare tåg.

Återresan skulle ske med buss och jag visste att det gick en buss till Getterön under skoltid men nu under semestertid trodde jag att den gick oftare men det gick inte alls!

Busshållplatsen på GetterönNja, kanske inte så illa men den gick på avrop och efter ett samtal till Hallandstrafik lovade dom att skicka en taxi!

 

Tyvärr inte taxin jag väntade påNär det var dags för hemfärd kom först en bil som jag gärna skulle vilja åka med men som tyvärr inte var taxin.

 

Här kommer min taxi Sedan kom den riktiga taxin vilket dock var ett fynd för jag fick en massa trevliga tips av den trevliga föraren om vad jag kunde göra i Varberg.

Framförallt hade jag missat det stora badområdet söder om fästningen som jag kollade in i väntan på tåget. 

På hemresan från Varberg till Göteborg blev det inte heller någon mat men ombordaren gjorde allt för att ge mig alternativ och var väldigt mån om att jag skulle vara nöjd vilket verkligen uppskattades.

Sista vägen hem gick med nattåget till Luleå där jag bytte till X2000 i Hallsberg.

När jag skulle gå ombord fick jag veta att luftkonditioneringen i min sovvagn inte fungerade så jag hade fått plats i en annan vagn (en modern WL6:a som är min favorit) och där AC:n gick för fullt.

Väl ombord väntade en skön dusch som denna gång fungerade alldeles utmärkt. Det kändes skönt att duscha av sig saltvattnet från badet och byta till fräscha kläder till “middagen”.

Personalen gjorde allt för att jag skulle trivas och det känns så där alldeles underbart bra när man känner att man vill att allt skall vara bra.

Kanske man skall skaffa sig husbil när årskortet gått ut?

Imorgon blir det ett litet uppehåll i tågresandet för då bär det av till Mariehamn över dagen med Wiking Line och på den båten gäller inte mitt Guldkort.

3 svar to “Varberg med bad på Getterön”

 1. Jan L Says:

  Rederiet stavar sig Viking Line (en gång redaktör, alltid redaktör och stavfelsrättare 😉

 2. arskortguldsj Says:

  Jan L,

  Sitter just i cafeterian på Viking Lines båt Isabella.
  Nu förstår jag varför kaptenen ser förgrymmad ut.
  Han måste ha läst min blogg och noterat att rederiets namn är felstavat.
  Ett hjärtligt tack för påpekandet.

  /Årskort Guld SJ

  • arskortguldsj Says:

   Jan L

   Jag är så där imponerad av dessa båtar men jag måste erkänna att buffén på Viking Lines Åbobåtar alltid håller hög klass.

   Varje gång jag reser brukar 20 % av rätterna vara sådant som jag aldrig ätit tidigare vilket brukar göra måltiden spännande. Denna gång var det en del nya rätter bland annat kaviar gjord på havstång.

   Lite som Plusmaten som också svävar ovanför charterflygets trista korv stroganoff och kassler med potatissallad.

   Plus både för Viking Line och SJ i detta avseende.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: