Torsdagsdilemma – OBS Snuskvarning!

(OBS Detta inlägg kan vara stötande för känsliga personer men är järnvägsrelaterat, relevant, aktuellt, sant och framförallt självupplevt.)

Innehåller mycket - men tung! Som många kanske vet älskar jag att åka sovvagn och framför allt ser jag framemot att få duscha efter att kämpat runt på gator/vägar/stränder med min tunga ryggsäck.

 

Häromdagen bordade jag nattåget i Malmö på väg till Stockholm (eller var det tvärtom – jag reser för mycket så jag blir allt mer förvirrad) och hade bara en sak för ögonen – in i duschen för att fräscha upp mig inför ”middagen”.

Dusch (bilden tagen vid annan tidigare resa) Trots att jag var på bettet var jag inte först till duschen för det hade varit en man där före mig och inte bara duschat utan även vad som i bibeln brukar kallas för ”ägnat sig åt självbefläckelse”.

Resultatet av denna aktivitet fanns på duschgolvet som är gjort av ett synnerligen strävt material för att man inte skall halka men gjorde det omöjligt att skölja rent duschgolvet från den tidigare mannens aktivitet.

Äckligt, ja – farligt, nej – så jag tvingade mig att tänka på något annat som den kommande middagen och avslutande duschningen.

När jag var nästan klar ryckte det i den låsta dörren till duschen (duschen har inte en sådan där roterande röd/vit skiva som toan så man ser inte om det är upptaget) så jag grymtade till för att ge mig till känna så att resenären utanför skulle förstå att duschen var upptagen.

När jag sedan lämnade duschen upptäckte jag att det var mina grannar i kupén bredvid – två unga kvinnor – som skulle in och duscha efter mig som stod utanför.

Då insåg jag det fruktansvärda – Jag visste inte vem som hade varit inne i duschen och snuskat – men kvinnorna visste det – nu!!!!

Vad skulle jag göra?

 • Låtsa som det regnar och fokusera på den kommande ”middagen”.
 • Berätta att den som snuskat därinne i duschen inte var jag.

I ett senare inlägg skall jag berätta vad jag gjorde!

5 svar to “Torsdagsdilemma – OBS Snuskvarning!”

 1. Jonas J Says:

  Efter att ha sett hur vuxna människor beter sig i 1 klass på X2000, trodde jag att jag hade sett allt.

  Men detta… Varför spela på flöjten i en allmän dusch på ett tåg?!

 2. Jonas J Says:

  Jodå… Känner tillräckligt många som städar och har städat hotellrum som kan berätta ett och annat. Visst ni förresten vad en större hotellkedja här i landet har för genomsnittlig längd på nyttjade av betalfilmskanalerna?

  8 minuter per betalade gäst.

  Svenskarna är ett segt folk när det gäller långfilm.

 3. Rail High Club Member Says:

  Hur skall man kommentara detta med en viss seriösitet?

  Kan kalla mig medlem av ”The Rail High Club” men det var i en dubbelkupé på väg upp genom Norrland. Inte alls så tokigt att göra det i takt med tågets gungningar och samtidigt se granar, sjöar och småstationer passsera förbi utanför (*rodnar*).

  Men inte sjutton gör man det i tågduschen! Men ville de två unga kvinnorna duscha tillsammans kanske de också var ute på snusk? Det kunde du ju ha frågat dom om! >:-)

  /RHC

  • arskortguldsj Says:

   RHM Member,

   Jag skrev att bägge skulle duscha men jag skrev inte att de skulle göra det tillsammans. 🙂

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: