Kiruna Event (I väntan på klart spår västerut)

IMG_4599 Nu i sommar när man jobbar med banan till Riksgränsen (och även ned till Narvik tror jag) så släpar man inte med sovvagnarna förbi Kiruna då man måste invänta plats på spåren innan man snabbt kan skjuta tåget snabbt fram och tillbaka till Narvik.

Så det blir att åka sittvagn 2 kl även för glidare som Årskort Guld SJ.

Men i Kiruna har man en dryg timmes väntan till dess spåren rensats upp från arbetsfordon mm och ordnat ett eventcentrum i ett gammalt godsmagasin öster om stationen där man bjuder på fika, föredrag, information och om man orkar släpa sig upp till järnvägsparken – korvgrillning.

Årskort Guld SJ som hade satt sönder sina glasögon var tvungen att springa upp för backen (puh) till centrum för att köpa nya men hann med att göra ett kort besök och en snabbfika innan det var dags katt dra vidare västerut.

Jag missade föredraget om Esrange som stod på programmet denna dag vilket jag verkligen gruvade mig över.

Men på det hela var det väldigt trevligt gjort och visade på hur man kunde vända ett problem till en möjlighet vilket går oftare än man tror.

From den 16 augusti går tågen som vanligt men om ni har vägarna förbi innan dess kan jag verkligen rekommendera denna satsning i samarbete med SJ, Banverket och Kiruna kommun mfl intressenter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: