”Robert” i Bräcke blev ”Robert” i Långsele

Inatt skulle jag oplanerat göra en ”Robert” i Bräcke dvs en resa fram och tillbaka över natten med byte mitt i natten så att man kommer tillbaka till utgångspunkten.

Jag kallar det för en ”Robert” för enligt uppgift från en peson från Samtrafiken var det en ”Robert” som var känd för att göra dessa övernattningar för att spara kostnad för hotellrum.

I mitt fall var det bonusbarnbarnet som kom på besök och då passade jag på att övernatta på tåg istället.

Jag bokade uppresan till Vännäs (för man kan inte boka sovvagn till Bräcke) men returen kunde jag och SJ Kundtjänst inte boka då tåget redan var på rull från Luleå. Men det fanns plats på tåget så det skulle lösa sig på plats i Bräcke.

Väl i Bräcke visade det sig att tåget jag skulle återvända med var 3 timmar försenat pga av åskväder så istället för att vänta i Bräcke så rekommenderade den snälla ombordaren att jag fortsatte upp längs linjen och byte längre norrut. Hon skulle bevaka bytet och sa att jag kunde sova lugnt vidare så skulle hon återkomma.

"This way , Sir" Min obokade kupé Några timmar senare återkom hon och meddelade att jag skulle byta i Långsele – en av mina favoritstationer – och där stod ett tåg med ledig säng och väntade på mig.

 

Tyvärr var det inte tid att kolla stationen och om det fortfarande spelade musik i högtalarna och om monitorn från Banverket var inkopplad.

Min favvostation - Långsele Här bor någon med god nattsömn Men jag hann i alla fall att ta några bilder från tågfönstret. Kunde även konstatera att han/hon som sover med öppet fönster fortfarande framhärdade med detta trots den omfattande trafiken på stationen.

Så efter någon timmas sömn är det dags för frukost i restaurangvagnen där två damer damer med hörselproblem pratar högt och all världens trivialiteter klockan 07.15.

Tyvärr kommer jag at missa frukosten på Scandic Continental men i gengäld var det en lite spännande resa där jag fick fin hjälp av SJ med omstigningen i Bräcke/Långsele.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: