Linköping med Gamla Linköping

Chokladhjul i Linköping Idag har jag varit Linköping och även besökt Gamla Linköping.

Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag varit på väg tidigare men resan gick inte som jag hade tänkt sig men denna gång blev det av.

Att lösa Resplusbiljett till Gamla Linköping visade sig vara lite knepingt och Östgötatrafiken rekommenderade att lösa biljett till Ryd men det Ryd som fanns i Resplus ligger i Skåne så det var nog ingen god idé trots allt.

Enda hållplatsen i Linköping var Linköpings Universitet så det fick bli det och det fungerade i alla fall på utresan. Hemresan genomfördes till fots som sedvanligt är.

Gamla Linköping var lite av en besvikelse för det kändes som man inte riktigt orkade med underhållet av sjäva området som gav ett vildvuxet och lite riskigt intryck. Inte mycket var öppet och det som var öppet var souvenirbutiker.

Enda behållningen var Kanevads träsnideri som jag upplevde som fräscht och som hade ett stort urval av snygga, praktiska och prisvärda träföremål. Träsnideriet är kan verkligen rekommenderas.

Kanevads träsnideriKanevads träsnideri

Kanevads träsnideri

Glad "hovmästare" utan för sitt värdshus Innan jag gick hade jag ett snack med den trevliga “hovmästaren” utanför Världshuset som påminde lite om en yngre upplaga av hovmästaren i Bock i Örtagård av Frithiof Nilsson-Piraten. Han fick tipset att läsa inledningskapitlet i bokan för kolla en företrädare i yrket.

Blomsterprakt i Trädgårdsföreningen På vägen tillbaka till stationen passerade jag av en händelse Trädgårdsföreningen som var en trevlig bekantskap och var välvårdad, öppen och full av liv. Denna trädgård skall jag verkligen besöka igen vid nästa besök i Linköping.

 

Rårörda lingom med stekt fisk är smaskens Linköpings ikon - Folke FilbyterPasserade på väg till stationen Stora Torget med med Carl Milles staty av den fiktiva Folke Filbyter och de sedvanliga Thailändska försäljarna av bär och svamp. Bla sålde man fina lingon till hyfsade priser.

 

Linköping kommer jag gärna tillbaka till – Bla för att besöka Träd-gårdsföreningen.

5 svar to “Linköping med Gamla Linköping”

 1. David Hall Says:

  Att universitetet är en Resplus-hållplats är extra lämpligt för mina behov eftersom jag tänker köpa ett guldkort när mitt nuvarande årskort går ut i oktober.

  • arskortguldsj Says:

   David,

   Nja, jag tror att man kan åka vart man vill i Linköping med Resplus till Linköpings Universitet.

   Jag vet i och för sig inte var det det ligger men jag tror inte det låg i den riktning jag åkte idag i alla fall – men rätta mig om jag har fel.

   /Årskort Guld SJ

 2. Tyvärr ingen badresa till Varberg idag « Årskort Guld SJ Says:

  […] ställa upp just som jag steg på tåget i Linköping efter att besökt bla Gamla Linköping ( Se Linköping med Gamla Linköping […]

 3. K Says:

  Tyvärr har du fel, universitetet ligger tämligen nära Gamla Linköping. 🙂 Bara att fortsätta några hundra meter i samma riktning så är du där.

  Annars håller jag med om att Gamla Linköping inte är någon höjdare. Linköping är överhuvudtaget inte mycket till turiststad. Trädgårdsföreningen är fin, och domkyrkan måste ses – men det är nog allt.

 4. arskortguldsj Says:

  K,

  Tack för korrigeringen.
  Detta förklarar varför det gick så bra att åka buss till Gamla Linköping med Linköpings Universitet som mål på biljetten.

  Tack för tipsen. Det får bli Trädgårdsföreningen och Domkyrkan nästa gång jag besöker staden.

  /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: