Den virriga damen till Hässleholm

Old Lady With Gray Hair, Wearing A Purple Dress And Sitting In A Chair With Her Purse On The Ground Clipart Illustration Graphic Idag reste jag från Kalmar till Stockholm via Alvesta och den första sträcken Kalmar – Alvesta med Öresundståg.

I Kalmar gick en äldre dam ombord eller rättare sagt placerades ombord på tåget av två anhöriga. Det framgick av samtalet mellan dom att den äldre damen skulle till Helsingborg med byte i Hässleholm och att hon absolut inte skulle stiga av i Alvesta utan först i Hässleholm där någon från SJ skulle hämta henne på tåget för att hjälpa till med bytet.

Innan tåget hade lämnat Kalmar hade de anhöriga upprepat minst 10 gånger att ”Mamma skall inte stiga av i Alvesta utan först i Hässleholm då någon kommer in i vagnen och hämtar mamma”.

Tåget rullade iväg och efter drygt en timme var vi framme i Alvesta och i stort sett alla gjorde sig beredda att lämna tåget ….. och även damen.

Men jag lyckades hejda damen från att lämna tåget, ledsaga henne tillbaka till sin plats och lyfte upp väskan på bagagehyllan samt upprepa med tydlig, myndlig och samtidigt vänlig röst ”Att nu skall damen sitta här till ni kommer till Hässleholm då någon kommer in i tåget och hämtar damen”.

På vägen ut träffade jag på ombordaren från DSB för vilken jag snabbt drog situationen och lämnade honom, damen och tåget åt sitt öde på väg söderut mot Hässleholm.

 • Men borde inte de lite förvirrade damen haft med sig en ledsagare på resan?
 • Kommer det verkligen någon i Hässleholm och hämtar henne inne på tåget?

Jag hoppas det men vad hade hänt om den virriga damen hade gått av i Alvesta då?

Kanske inte så mycket för på stationen stod en gulvästare från SJ Kundservice som troligen hade uppmärksammat henne när hon virrade omkring med sin tunga rullväska.

Och gjorde hon det i tid hade hon säkert blivit återförd till sitt ursprungliga tåg annars hade hon fått ta ett senare tåg söderut.

Tänk er att Årskort Guld SJ blir lika virrig som hon och fortfarande åker på årskort – det skulle vara grejer det va?

6 svar to “Den virriga damen till Hässleholm”

 1. Pia Says:

  Jag är jättenyfiken på hur du ska göra nu när ditt kort går ut snart…du borde ju kunna finansiera ett nytt kort med alla värdebevis, värdecheckar o dyl du fått från oss under detta år. Det är så himla kul att följa dina äventyr så jag hoppas innerligt att du fortsätter ett tag till.

  Och om du blir virrig så hjälper vi ju till med att se till att du kommer till rätt tåg. Tyvärr måste du oftas boka ledsagningen innan 24h, men här i Uppsala brukar vi kunna fixa det mesta. Så det går alldeles utmärkt att resa även som en ”förrvirring”. ;-))

  • arskortguldsj Says:

   Pia,

   Jag fick samma fråga av ombordaren på tåget upp från Alvesta ikväll.
   ¨
   Samma fråga finns på Postvagnen här.
   Jag brottas med frågan och har inte kommit till beslut ännu.

   Jag har inte åkt hela Inlandsbanan, missat nattåget till Oslo och smalspåret till Västervik plus aldrig varit i Dalsland och mycket lite i Värmland.

   Jag har inte sett Norrland ordentligt på vintern och inte åkt tillräckligt med buss i Norrland och inte varit på Gotland.

   Det finns en del kvar att göra . . . . . Vi får se.

   Vad som överraskar mig är att det aldrig varit svårt att hitta något att fotografera och skriva om. Snarare är det så att tiden inte räcker till för allt jag vill skriva om för det finns ju ett liv vid sidan av tågåkandet och skrivandet också.

   Vi får se vad som händer . . . .

   /Årskort Guld SJ

 2. /j Says:

  Kanske skulle bli en bra uppföljare om några år med en förvirrad ÅKG som åker land och rike runt utan att komma fram till slutmålet ;).

  • arskortguldsj Says:

   /j

   Frågan är bara om jag då är i stånd att redovisa var jag har varit och upplevt?

   Redan nu undrar jag ibland när jag titta på gamla foton från mitt tågår – Har jag verkligen varit där?

   /Årskort Guld SJ

   • /j Says:

    Det skulle kanske skulle bli ett problem. Kanske skulle en kamera, med livesändning på Internet, vara en lösning? Då kan även vi läsare rycka ut ifall förvirringen skulle bli total och du står på Arlanda och försöker åka med SAS på ditt kort. 😉

   • arskortguldsj Says:

    /j

    Jag har redan bokat in ledsagare som åker med. Det kommer att gå åt tre heltidsanställda för kunna hänga med i tempot :).

    /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: