E-biljett med förhinder

Inte min buss men gladd bussförare från KLT ändåJag älskar e-biljetten dvs en biljett man skriver ut hemma och som passar utmärkt när man skall påbörja resan med en Resplusresa och inte kan ta ut den fysiska biljetten innan resan.

Men antingen får man ingen e-biljett alls eller så får man en biljett som man inte checka in/avboka och som ligger bara på internet alldeles oanvändbar.

Så idag satt jag ute i den vackra men ack så avlägsna småländska vildmarken och skulle börja min resa hem med buss och Resplus.

E-biljetten passade alldeles utmärkt och biljetten kom fram utan några som helst problem och jag lyckades även ladda ned pdf-filen med biljetten men sparade den inte på datorn.

Strax innan jag skulle resa loggade jag på www.sj.se för att skriva ut biljetten men fick bara felmeddelandet ”Allvarligt applikationsfel”.

Köpte då en ny biljett men den gick inte ens att checka in.

SJ Internetsupport kunde tyvärr inte hjälpa mig och troligen var det ett allmänt fel.

Det blev plan B dvs stiga på bussen med en utskrift av boknings-bekräftelsen, årskortet och legitimation och sedan börja snacka.

Inga problem för det har jag lärt mig – Om man ser hel och ren ut, har en bra trovärdig story och inte äter rinnande mjukglass kommer man alltid med bussen.

För en bussförare bär det alltid emot att avvisa en resenär som troligen har betalt sin resa även om denne saknar de riktiga färdhandlingarna.

Tack KLT för god service och att jag kom med bussen utan formell biljett.

Ett svar to “E-biljett med förhinder”

  1. Jonas J Says:

    ”Om man ser hel och ren ut, har en bra trovärdig story och inte äter rinnande mjukglass kommer man alltid med bussen.”

    Instämmer till 100 procent. Har aldrig behövt lösa en biljett när SJ automater legat nere eller dylikt, och man inte fått ut sin Resplusbiljett. Årskort Guld SJ haussar KLT… Jag haussar Värmlandstrafik som ofta till och med vet vad som ingår i ett Årskort Guld – ”Jaja, med det där åker du med även här”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: