Höstresa till Narvik – Dag 2

Åter tillbaka till Långsele

Efter att varit i Narvik återvände jag med tåg 93 mot Stockholm för att övernatta på tåget och byta i Vännäs till tåg 94 tillbaka till Narvik (En så kallad Robert).

Visserligen skulle jag komma till Vännäs 23.56 och sedan ta norrgående tåg 94 03.06 så det skulle bli att vänta tre timmar i Vännäs. Men det var ungefär vad jag kunde acceptera.

På vägen söderut upptäckte jag plötsligt att norrgående tåg var nästan 3 timmar sent så väntan skulle bli 6 timmar i Vännäs!

Men tillsammans med den vänliga personalen kom vi fram till att jag kunde fortsätta söderut och byta i Långsele i stället och där behövde jag bara vänta i 40 minuter.

Monitorn fungerar och radiomusiken flödar ur högtalaren Så på detta sätt tjänade jag drygt 2 timmars sömn och fick återse Långsele – den enda stationen jag vet med radiomusik i väntsalen. Dessutom fungerade monitorn med tågtiderna nu.

Så efter lyssnat på radio och tagit några bilder var det dags att borda 94:an för att åter åka norrut och jag somnade nästan på direkten.

Nu skall det bli spännande om 94:an hinner hela vägen upp till Narvik och vända. Personalen säger det men Banverket har inte tidsplanerat längre än till Kiruna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: