Egen cykelparkering på Uppsala C

Alla som varit på Uppsala C vet att det finns en stor cykelparkering i anslutning till stationen då Uppsala är en typisk cykelstad.

Många kanske också känner till att perrong 7 nu under ombyggnaden ligger minst sagt avigt till och långt bort från stationsbyggnaden (och cykelparkeringen).

En som tydligen löst detta på sitt egna lilla sätt var denna cyklist som hade nära till tåget.

IMG_9154

Sedan får man bara hoppas att cykeln står kvar när ägaren kommer tillbaka. Det fanns ingen skylt som om att cykelparkering är förbjuden så troligen står den kvar.

9 svar to “Egen cykelparkering på Uppsala C”

 1. Pia Says:

  Vad jobbigt det skulle vara i samhället om det skulle behövas en skylt om cykelparkering förbjuden, överallt där det ej är lämpligt att parkera sin cykel. Många skyltar blev det ….;-)

  • arskortguldsj Says:

   Pia,

   Javisst och tur är det att det ändå inte finns så många skyltar.

   Men tänk hur många cyklar det skulle bli på perrongen om alla som cyklar till tåget parkerade sin cykel där . . .

   /Årskort Guld SJ

 2. Sven Sjostedt Says:

  Det är allt mitt fel! När jag som grön nyutexaminerad järvägsassistent blev placerad på Uppsala C gav mig stationschefen, Nils Thambert, som första uppdrag att planera hur man skulle kunna placera fler cykelställ runt stationen. Det visade sig vara en omöjlig uppgift. För varje 50 tal nya cykelställ jag lyckades placera ut, så förökade sig cyklarna med 100. Varje ny stationsskrivare och jänvägsassistent vid Uppsala C har tydligen fått cykelställsproblemet som första arbetsuppgift och alla har misslyckats.

 3. Pia Says:

  Jag kan berätta att cykelns ägare var in och frågade efter sin cykel nu i kväll…..så tydligen hade den rullat iväg till ett bättre liv, till någon som kanske tar hand om den och vårdar den ;-))

  Så kan det gå.

  • arskortguldsj Says:

   Pia,

   Ja . . . vad skall man säga?
   Ingenting, du har sagt allt som behöver sägas. 🙂

   Själv noterade jag att den var borta igår men jag trodde det berodde på att ägaren läst min blogg och parkerat den på den ”riktiga” parkeringen.

   /Årskort Guld SJ

 4. Olof Antonsson Says:

  Som cyklist och intressent av Uppsala stations cykelställ fem dagar i veckan, kan jag mer än väl förstå varför någon av min medtrafikanter skulle vilja placera sitt fortskaffningsfordon annorstädes än i de påstådda ”cykelställen”. De sistnämnda, som någorlunda officiellt är till för ditcyklade buss- och tågresenärer, är till uppskattningsvis 90% upptagna dygnet runt, av personer som vecko- och månadsförvarar sina cyklar i ställen i fråga. Vi pendlare får nöja oss med det lilla kvarvarande hörnet bredvid stadshuset. Som nyinflyttad uppsalabo förutsatte jag i veckor efter ankomst att katastrofen var temporär och i väntan på implementerade av någon sorts nydanat regelsystem från kommunen, men jag hade tyvärr fel.

 5. Även i Gävle – inte bara i Uppsala « Årskort Guld SJ Says:

  […] med var man skall ställa cykeln när man skall ta tåget och speciellt om man har bråttom ( Egen cykelparkering på Uppsala C […]

 6. Kreativ cykelparkering i Uppsala « Årskort Guld SJ Says:

  […] ihåg att Uppsalaborna är kreativa vad et gäller att parkera sina cyklar bekvämt på stationen ( Egen cykelparkering på Uppsala C […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: