Resa med inlandsbanan i lördags frös inne

Som redan framgår av kommentarerna till inlägget Resa med Inlands-banan i morgon i fara blev det inget av resan med Inlandsbanan i helgen.

Förseningen pga av den nedrivna kontaktledningen i Gårdsjö vid Laxå blev så stor att jag skulle missa anslutningen i Ånge. Även om taxin skulle vänta alternativt man hade skickat två ytterligare en taxi för at ta med mig till Sveg hade säkerligen inte Inlandsbanan väntat på mig där. Just denna tur är till för att ta svegbor till Östersund för att lördagsshoppa och de skulle nog inte uppskatta att komma 2 timmar sent till shoppingen.

Dessutom går det bussar på sträckan som man säkert hade hänvisat mig till men det var ju Inlandsbanan som jag skulle åka med och inte buss.

Så när jag kom till Arlanda C strax efter ett på natten/morgonen tog jag beslutet att hoppa av och ta det södergående tåget som kom in till stationen 9 minuter senare tillbaka.

Visserligen hade jag inget bokat men jag räknade med att det skulle finnas lediga kupéer eftersom det var fredag kväll (med IdolTV4).

Det var inget problem och de vänlige ombordaren gav mig två alternativ:

1 Åka med till Stockholm vilket är cirka 30 minuter men sedan sova kvar i kupén till 06.30.

2 Åka med till Göteborg och sedan ta mig tillbaka till Stockholm med ett X2000-tåg

Det första alternativet verkade vid första anblicken vara det bästa men innebar att jag inte fick någon frukost på tåget då restaurangvagnen fortsatte ned till Göteborg och Scandic Continental öppnar först 07.30 på helgerna.

Då skulle jag behöva driva omkring på stan till dess eller åka direkt hem men där var både säng och lägenhet upptagen av sambons barnbarn. Dessutom var det inte så attraktivt att dyka upp oväntat 07.30 och be dom vara tysta så man kunde sova fram till lunch.

Det andra alternativet innebar att jag kunde sova ända fram till Göteborg och få frukost på tåget eller Scandic Europa i Göteborg och återvända utvilad i kontrollerad ordning med X2000 efter en stadig lunch ombord (fiskgratäng men ändå).

Jag valde att åka till Göteborg men vände tillbaka till Stockholm redan i Skövde. Jag avstod dessutom att springa in på det närbelägna Scandic Billingen för att äta nattågsfrukost vilket jag skulle hunnit med utan det blev minifrukost på X2000 tåget förstärkt med räkmacka då Plusfrukosten var slut och jag åkte obokat.

Så strax efter lunch var jag hemma och kunde hälsa på bonusbarnbarnen.

När jag skulle in i sovrummet och hämta en filt såg sängen så inbjudande ut så jag beslöt mig att vila mig lite men somnade direkt. Sedan sov jag djupt trots barnbarnen och att deras föräldrar kom på besök för att sedan ta med sig sina ögonstenar hem.

Så när jag vaknade var lägenheten tyst, lugn och städad och sambom satt i soffan och tittade på TV med lördagsmyset på soffbordet.

Så jag var nog trött i alla fall efter en lite vindlande resa som inte ledde till annat en en kul reseupplevelse – vilket faktiskt är anledningen till att jag reser med tåg.

Det blev inga bilder från Inlandsbanan blev det denna gång så det får bli en bild av kiosken Stationsgrillen i Herrljunga medan jag väntade på nattåget 76 till Ånge.

IMG_9281

Det var regnigt och kallt men kiosken lyste så där trevligt i mörkret och även om jag inte provade urvalet fanns det säkert tunnbrödsrulle med Pucko att beställa.

Visste ni att Herrljunga har landets ända K-märkta skobutik? Nästa gång skall jag komma tidigare och göra ett reportage om denna butik.

3 svar to “Resa med inlandsbanan i lördags frös inne”

 1. Svinig toalett ur funktion på 1 klass nattåg « Årskort Guld SJ Says:

  […] Årskort Guld SJ Iakttagelser från en som nu för ANDRA året i rad köpt ett Årskort Guld hos SJ för att resa med tåg ännu ett år. « Resa med inlandsbanan i lördags frös inne […]

 2. Jonas El said Says:

  Hur var minifrukosten på tåget? Jag hörde att SJ har börjat servera den i en box nu, stämmer det?

  • arskortguldsj Says:

   Jonas El,

   Man har inte ändrat på frukostkonceptet.

   Alla 1 klass resenärer från en minifrukost och de som beställt det eller reser med Årskort Guld får en större frukost.

   Samtliga frukostar är helt OK.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: