Fullbokat enligt SJ på nästan tomt tåg

Igår skulle jag spontanåka med tåg 430 från Götborg till Stockholm och ringde SJ Affärsbokning 15 minuter före avgång stående på perrongen utanför tåget för att boka plats på tåget.

Jag ville ha en plats i tyst avdelning men fick besked att det var fullbokat men det fanns två platser kvar i vagn 2.

Jag sa att jag trodde inte ett dugg på detta för dels är det en lågtrafikavgång och dessutom står jag utanför tåget och vi är inte många som skall med det så det kan inte vara fullsatt.

Tåget fullt enligt SJ Kundtjänst men få resenärer som väntar på tåget skall öppna vagnsdörrarna

Bokningen insisterade att det var fullt så jag tog en av de två restplatserna i vagn 2 så jag hade plats att ställa ned ryggsäcken.

Väl ombord var den tysta avdelningen nästan tom och det var bara 2 personer som hade bokat så jag fick som jag jag hade förväntat mig, plats i tyst avdelning i vagn 1.

Fullsatt enligt SJ Kundtjänst men bara två bokade platser

Men jag blir lite trött över dessa besked att det är fullt när man står utanför tåget och ser att det är fel.

Jag led ingen skada för eftersom man inte kan boka mer än de två platserna som var upptagna nu var det verkligen lugnt och skönt.

Men jag förväntar mig mer än detta av SJ …. Med referens till debatten om nöjd kundindex.

PS: Hur var det i vagn 2 som bara hade två platser kvar? – Väldigt få resande även där! Förklara det den som kan.

7 svar to “Fullbokat enligt SJ på nästan tomt tåg”

 1. Andreas Says:

  Det skulle kunna vara så att det ser fullt ut eftersom det inte finns någon plats ledig *hela vägen* till Stockholm, även om det finns en t.ex. Göteborg–Skövde och en annan Skövde–Stockholm. En annan anledning till att det kan finnas lediga platser på ett ”fullt” tåg är ju att folk struntar i att avbeställa sina biljetter eftersom de inte får någon återbetalning.

  Dock kollade jag detta tåg och såg att det var gott om lediga platser. Jag tror (som jag har för mig att någon på Postvagnen kommenterade) att det snarare var ett misstag från säljarens sida – att de helt enkelt råkade kolla fel dag eller avgång. Jag ser ingen anledning att medvetet ljuga om en sådan sak.

  • arskortguldsj Says:

   Andreas,

   Jag kollade på bokningslistan och det fanns bara någon enstaka bolning (två) i den tysta avdelningen och det steg inte på någon på hela vägen upp till Stockholm.

   Säkerligen är det fråga om ett misstag och det kan alla göra.

   Vad som var lite märkligt at trots att jag stod på mig och berättade att vagn 1 var nästan tom så fick jag beskedet att det var fullbokat.

   Kanske någon klocka kunde ha ringt i huvdet på damen – men det gjorde det inte. 🙂

   Men som sagt var – jag led absolut ingen skada.

   Jag har varit med förr :).

   /Årskort Guld SJ

   • Andreas Says:

    Tåget kan vara fullbokat utan att alla kliver ombord på utgångsstationen. På sträckan Malmö–Stockholm skulle det, rent teoretiskt, kunna vara noll resenärer som kliver på i Malmö och samtliga 300+ i Lund. Tåget ser då tomt ut i Malmö, trots att det ju faktiskt är fullbokat. (Detta sagt rent allmänt; hur det var på resan i fråga vet jag så klart inte.)

 2. Jonas J Says:

  Beror inte detta på att du har Årskort Guld och då får plusmeny? Det vill säga att du försöker boka en ”matplats”. När de sedan är slut, så är tåget ”fullt” för årskortsresenärer – och vi lämnas på plattformen.

 3. Jonas J Says:

  Man kan vända på steken; då resenärer ibland måste ta en plusmeny för att knipa en plats i 1 klass på tåget, då det endast finns så kallade matplatser kvar.
  Det är faktiskt ännu bisarrare.

  ”Nu äter du upp maten, annars kommer du inte med tåget”

  • arskortguldsj Says:

   Jonas J,

   Upptäckte nu på morgonen om man åker tåg 423 från Stockholm till Göteborg ingår både frukost och lunch (automatiskt förvalt) men man kan inte boka förrän man bokar bort lunchen för den är slut.

   Först i januari 2010 finns det frukost kvar på denna avgång.

   Notera att jag sitter just nu på tåget och det är inte många som reser så maten kan inte vara slut idag och en månad framåt!

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: