Misslyckad spetsvändning var inte misslyckad

Spetsvändning

Det senaste försöket till spetsvändning med tågen 421/428 till Göteborg ( Spetsvändning med 421/428 – Misslyckades ) misslyckades men egentligen inte på grund av SJ utan på grund av mig.

Vad som hände var att visserligen var tåg 421 ned till Göteborg kraftfullt försenat men det tåg 428 som jag skulle byta till var just denna dag det tåg jag redan satt på på nedresan.

Så min strategi att vi var så försenade att det inte var någon idé att fortsätta och därför steg av i Katrineholm kom helt på skam.

Men det värsta var att jag faktiskt informerade ombordaren om mina planer att spetsvända i Göteborg och han meddelade mig att jag lugnt kunde sitta kvar då det tåg 421 jag åkte med då det skulle bli det tåg 428 som jag skulle byta till dvs oberoende av hur stor förseningen blev så skulle jag hinna.

Jag hörde och förstod vad han sa men tog inte in betydelsen av det så därför missade jag sista chansen att spetsvända detta år.

Annonser

2 svar to “Misslyckad spetsvändning var inte misslyckad”

 1. Snurre Says:

  Du kan ju inte förstått vad han sa eftersom du inte åkte med ner.
  Snyggt försök att rädda dig själv genom att skriva ”tog inte in betydelsen” :). Alltså du förstod inte vad han menade överhuvudtaget

  Inom tågbranschen så används begreppet ”spetsvändning” om ett tågset vänder tillbaka direkt det har kommit ner.
  Så igentligen är det i stort sätt omöjligt att missa en spetsvändning om man inte går av och går iväg från perrongen.

  • arskortguldsj Says:

   Snurre,

   Jag kanske var lite otydlig men det var först efter det jag steg av i Katrineholm som jag kom till insikt vad den vänlige ombordaren menade men då var det för sent. Så all heder åt honom men tyvärr så var jag lite trög att ta in det han sa.

   Vad det gäller begreppet ”spetsvändning” har jag låtit mig förstå att det inte finns någon ”riktig” definition utan ”spetsvändning” kan betyda lite av varje och säkerligen har jag vidgat begreppet ytterligare.

   Men kul är det i alla fall att snabbvända i Göteborg på detta sätt – och idag lyckades det att ”spetsvända” eller vad det nu skall kallas.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: