Spårspring i Flemingsberg och ÅKGSJ röt till!

MVI_5013-2

Idag när jag lämnade ett regionaltåg i Flemingsberg noterade jag två ungdomar vid spåret vid södra plattsformskanten för norrgående pendeltåg.

Jag gjorde den avgångssignalerande ombordaren uppmärksam på ungdomarna och han ropade argt åt dom att försvinna från spåren och även jag föll in i kören och dom kom snabbt upp på plattformen.

Jag filmade det hela med min lilla IXUS 100IS som jag alltid har i videoläge i fickan.

De två kompisarna som var med frågade mig efteråt om jag filmade.

När jag svarade ja, såg jag hur dom nästan bleknade – nog inte för att jag skulle gå till polisen – utan för dom nog var rädda för att kompisarna skulle hamna på Youtube – vilket är ett mycket värre straff.

Men dom hamnar inte där men jag tror att dom sitter hemma och oroar sig – och det får vara straff nog.

De får därför räcka med en stillbild där man ser en av ungdomarna men där ynglingen inte kan identifieras.

Jag tror det dröjer till dess dom gör det igen – får man hoppas i alla fall.

4 svar to “Spårspring i Flemingsberg och ÅKGSJ röt till!”

 1. Adde Says:

  Bra jobbat! Fler som du bland resenärerna. Jag ser tyvärr spårspring ofta i och med mitt yrke (lokis) och de kommentarer och blickar man får för att man påtalar för dem att det är livsfarligt att vistas i spåren…suck alltså. Men man kanske ska börja filma och hota med youtube =).

  • arskortguldsj Says:

   Adde,

   Uppriktigt sagt tror jag att hota med Youtube biter väldigt mycket om det upplevs som skämmigt annars kan det förstås ha motsatt effekt.

   /Årskort Guld SJ

 2. K Says:

  Igår lunch var det 3 stjärnor som bytte perrong i Älvsjö utan att ta vägen upp över ”bron”. Jag fick tyvärr inte syn på dom förrän dom klängde ut på ”min” perrong, annars hade jag nog tagit upp telefonen för en bild eller filmsnutt…

  Men ”glädjande” nog missade dom pendeltåget dom hade så bråttom till… 😉

 3. Lillemor Fritioff Says:

  Underbart att det finns några som har kvar några celler bakom pannbenet och kurage att agera, när andra använder reptilhjärnorna.
  Själv är jag ute i skolorna på deltid, som skolinformatör. Där försöker jag få barn och ungdomar att förstå vilken fara spårspring är för sig själva och vilket trauma det är för alla inblandade om en olycka inträffar.
  Senast på Guldbaggegalan visades klipp från hur en kille står i spåret med en framrusande X40 bakom. Han hoppar i sista stund undan. Hur lätt är det att få barn/ungdomar att förstå att film är film men verkligheten är livsfalig. Vuxna ska agera vuxna och inte vara dåliga förebilder. Det är ju knappast någon minderårig som gjort filmer som visas på Guldbaggegalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: