Brand i pendeltåg i Älvsjödepån

Brinnande pendeltåg i Älvsjödepån

Idag när jag skulle in till Stockholm för ett möte blev det abrupt stopp i Älvsjö pga av att strömmen försvann i tråden.

I avvaktan på besked satta jag igång datorn för att skriva på min blogg men fick sedan besked om att vi skulle utrymma tåget. Men innan jag loggat av och plockat ihop alla prylar låstes tåget. Som tur var är rutinen är att man går igenom tåget för att kolla eventuella "eftersläntrare" och då upptäckte man mig så jag fick lämna tåget via förarhytten.

Väl ute noterade jag at det rök ordentligt i depån i Älvsjö så jag tog mig så nära brandplatsen jag kunde och tog bilder av ett pendeltåg som hade börjat brinna. Idag hade jag dessutom tur för jag hade med mig min videokamera med en hyfsad zoom så det blev några bra bilder och en hel del video.

Sedan var det att ta sig till stan och mötet så nästa uppgift var att hitta lämpliga ersättningsbussar. Då Älvsjö är en knutpunkt där det går pendeltåg åt alla håll blev det lite rörigt för alla bussar hade skyltat Ersättningsbuss för pendeltåg men inte varthän bussen gick.

Jakten på rätt ersättningsbuss

Men alla tog det med ro och gott humör och då många av resenärerna var från utlandet och kom från en konferens i Älvsjömässan fick de goda reseråd in till Stockholm City av busschauffören på riktigt bra engelska.

Så till slut kom jag in till stan kraftigt försenad men huvuddelen beror på att jag stannade kvar för att fotografera och skicka in bilderna till bland annat Postvagnen.

Med andra ord en intressant dag på spåren.

Ett svar to “Brand i pendeltåg i Älvsjödepån”

  1. Pressvisning av Leif Mannerströms nya meny « Årskort Guld SJ Says:

    […] Årskort Guld SJ Iakttagelser från en som nu för ANDRA året i rad köpt ett Årskort Guld hos SJ för att resa med tåg ännu ett år. « Brand i pendeltåg i Älvsjödepån […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: