Mannerströms SJ-mat – Tåg 2 (492) – Besvikelse

IMG_5726-2

Så var det dag för första Mannerströmska måltiden på tåg och denna gång på tåg 492 mellan Göteborg och Varberg.

Tyvärr är det en lite kort sträcka för att njuta av maten i lugn och ro men jag hade andra ärenden till till denna trevliga stad så det fick bli en kort resa.

Denna gång blev det den rätta menyn men jag skall direkt säga att jag var besviken. Jag inser att man inte kan jämföra med den mat som serverades vid pressvisningen men även om man jämför med maten som normalt serveras på tågen så blev det en stor besvikelse.

Fisken var torr och såsen som serverades till var tunn och smaklös och sejen och laxen som serverades tidigare var sjufalt bättre. Helt klart var fisken ett bottennapp!

Förrätten Skagenröra var bara Skagen och ingen röra alls. Tom de klassiska morötterna i vinegrettedressing smakade bättre än dessa torra räkor utan röra.

Kakan då? Tja, en kaka av mazarintyp med glasyr smakar alltid OK men ingen höjdare i alla fall utan en torr kaka som tom överträffades av de som Delicato producerar.

Jag frågade några andra resenärer på tåget som provade den nya men ingen var särskilt entusiastisk.

Nu var det första dagen man serverade dessa nya menyer och självklart måste man leva med inkörningsproblem men det finns en hel del at köra ikapp – det är klart.

Nu är det två tågresor kvar idag. Kanske blir det bättre då?

Annonser

2 svar to “Mannerströms SJ-mat – Tåg 2 (492) – Besvikelse”

 1. Olle Thåström Says:

  Jag har aldrig valt till maten vid mina resor – av olika skäl. När jag läser din rapport om den ”nya” maten (som skulle vara bättre?) är jag glad över detta beslut. Jag har heller aldrig känt aptit när matvagnen passerat min plats för att servera mina grannar. Den unkna ångande storkökslukt som sprids i vagnen gör mig snarast illamående. Men det som alltid gjort mig mest beklämd är att många väljer CC och till och med CC Light som dryck till maten. Måhända är det den enda dryck som matchar matens kvaliteter?
  Dock är det mig främmande att döma andra efter drycken. Jag kommer även framgent med nöje att läsa dina bidrag i PV med utflykter i din blogg.
  //AMAmaster
  numera uppgraderad från Prio Svart till Prio Grå.

 2. Mannerströms SJ-mat – Tåg 3 (492) – Innovation! « Årskort Guld SJ Says:

  […] – Tåg 3 (492) – Innovation! Av arskortguldsj Maten var som på tåg 2 ( Mannerströms SJ-mat – Tåg 2 (492) – Besvikelse ) men jag kom på att om man blandade förrätten ( den sk Skagenröran utan röra ) med fisken och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: