Mitt mobila bredband från Telia

image

Jag har sedan en längre tid haft mobilt bredband från Telia som jag är väldigt nöjd med.

Och när jag köpte nytt modem som ersättning för den gamla som gick sönder har det fungerat ännu bättre.

Det enda som är tråkigt med det är att det inte har som andra operatörer obegränsad surf utan är begränsat till 3 Gb i månaden.

Därför har jag använt det bara när jag behövt och kör allttid med SJ:s i och för sig utmärkta internet på X2000 och Dubbeldäckarna när det finns tillgängliga.

Men när dessa inte fungerar eller när jag åker med andra tåg eller bara sitter någonstans och arbetar kör jag på det mobila bredbandet.

Jag har lite “snålat” för att inte gå över kvoten på 3 Gb per månad så när jag fick senaste fakturan kollade jag med spänning förbrukningen.

Under de tre senaste månaderna har jag förbrukat drygt 1 Gb i månaden dvs en bra bit under "taket” så det fanns god marginal att kolla på en och annan film på SVT Play.

Nu har Telia höjt taket till 10 Gb per månad så i praktiken är det nu “fri fart” och jag kan köra så mycket jag vill.

Och när abonnemanget går ut i februari blir det Bredbandbolaget som är 80 kr billigare i månaden och helt fri surf.

7 svar to “Mitt mobila bredband från Telia”

 1. Lars O Says:

  Om du ändå väljer Telia på nytt, så har dom ett 5 GB-alternativ 50 kr billigare (<2 Mbit/s), eller köper en smartphone med bredbandsdelning.
  Så kan du lägga till en direktknapp till Trafikverket på den, så kan du bara hala upp ur fickan och kolla trafikinfo enkelt, så slipper du jäkta tillbaks till stationen i onödan.

  • arskortguldsj Says:

   Lars O,

   Jag skall definitivt utvärdera alternativet.

   Kan vara bra när jag är nere i Varberg och badar. Tjugo minuter innan 15.54 till Göteborg skall gå lämnar jag stranden med saknad bara för att mötas av att tåget är 30 minuter sent så jag missade lika många minuter i sanden/vattnet.

   Man plockar ju inte upp datorn nere i flygsanden vid stranden så här ser jag en fördel med en Smartphone.

   /Årskort Guld SJ

 2. Lars O Says:

  Jag har gjort till vana att kolla på tågnumret, om jag inte reser från utgångsstationen, hur det ligger vid föregående stopp längs vägen.
  Det blir lite klumpigare när man har telefonen ihop med datorn, men på X2000 går det ofta lika bra med SJ:s nät. Fungerar det dåligt, går mobilen ofta dåligt också, som det verkar.

 3. Bengt Says:

  Ang smartphone så klarar inte SE Xperia lurarna av att kopplas som modem till datorn. Eller, det går, om man laddar ner en tredjeparts programvara som kostar pengar. Således inget SE stödjer…

 4. sjguide Says:

  Jag har en HTC Hero med Android och den funkar alldeles utmärkt att lägga in appar på. Synd bara att SJ inte har en egen app men det verkar de tycka är en bra idé iaf så det kanske kommer. Priset ligger dock på nästan 5 000kr till skillnad från din mobil för 299kr 🙂 Tror jag betalade 5 800 kr för min med försäkring och allt.

 5. Jonas J Says:

  Håller med ÅKGSJ att det faktiskt är riktigt bra internetlösningar som SJ erbjuder. Visst är det sirapsegt ibland, men hyfsat stabilt och väl utbyggt med tanke på att X2000 och dubbeldäckarna täcker många trafikerade linjer.

  Kan faktiskt inte komma på något annat järnvägsföretag i Europa med samma service. Det finns säkert, men till exempel i Tyskland vet jag att det på långa vägar inte är lika bra utbyggt och att en timme på nätet går på en hundralapp – i första klass.

  Kul att SJ ligger i framkant i denna fråga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: