Mysteriet med de försvunna priopoängen löst?

Här har man löst en differens på 55:- genom att dra 2.000 poäng på mitt SJ Priokonto

Jag har tidigare berättat att jag två gånger blivit av med 2.000 priopoäng trots att jag aldrig handlat något i Bistron. Allt jag köper “ingår” ju i årskortet ( Nu har jag blivit av med SJ priopoäng två gånger ).

Just nu har jag två öppna reklamationer  ( 1-772158309 och 1-772784071 ) men jag har inte ännu fått någon återkoppling men det kommer säkerligen att lösas i sinom tid.

Men idag lyckades jag fånga vad som hänt när jag tog ut lite mat i Bistron pga av att jag inte fick den Trerättersmåltid jag hade bokat.

Man fick problem med en restsumma på 55:- för en baguette med ost&skinka och mannen i bistron undrade hur han skulle göra. Jag svarade att allt skulle ingå i årskortet (vilket det skall) och så fick jag kvittot på 0:- som vanligt.

Men efteråt upptäckte jag att man hade löst resten på 55:- genom att dra 2.000 på mitt SJ Priokonto i stället för att boka det på årskortet.

Man fixade detta på direkten på tåget så jag fick tillbaka poängen med en gång – men nu tror jag mig veta hur de andra “inköpen” på 2.000 poäng blivit till.

Sensmoralen är att alltid begära kvitto och kolla att man inte löst de lite knöliga rutinerna i kassaregistret genom att debitera poäng-kontot.

Annonser

8 svar to “Mysteriet med de försvunna priopoängen löst?”

 1. Mikko Says:

  Bra att det löste sig till slut 🙂 För närvarande har SJ en kampanj som ger Priomedlemmar 500p om det bokar ”Plusfrukost” eller Trerättersmeny. Gäller att hålla koll på om det trillar in några poäng på kontot.

 2. linda Says:

  Hej! Då jag arbetar ombord på tågen, så kan jag ganska direkt förstå hur detta problem uppstår. Nästa gång som du vill ”köpa” något i bistron som för vanligt fotfolk är ”rabbatterad meny” så ska du be min kollega att registrera ditt kort innan varorna slås in på Megadisc. Då nollas allting på kvittot direkt, och inga poäng kommer att försvinna för dig mer!
  Mvh, Linda, tm Stockholm

  • arskortguldsj Says:

   Linda,

   Tack för att du hörde av dig.

   Jag vet att det är så man skall göra men det finns ett psykologiskt problem nämligen att jag kan inte lägga fram mina varor, lämna fram kortet och sedan tala om för den trevliga mannen/kvinnan i bistron hur hon skall göra.

   För om han/hon redan vet det blir det fel av mig att påpeka något för han/henne vet hur man skall göra.
   Och om han/hon inte vet blir situationen bara pinsam.

   Jag brukar ”hjälpa till” om det kör ihop sig men i detta fall löste han det genom att debitera mitt priokonto vilket jag upptäckte i efterhand och som då justerades på direkten genom att ringa ett samtal till någon.

   Så jag försöker hålla mig i ”bakgrunden” och bara ”hjälpa till” om han/hon kör fast.

   Men åter tack för att du hörde av dig.

   /Årskort Guld SJ

 3. Jakob Rödström Says:

  En fråga här, när man har ÅKG, ingår det då obegränsat med dryck mat osv på SJs tåg? (Inte alkohol såklart men kan man tex rekvirera ut 3 styck Cola Zero?)

  • arskortguldsj Says:

   Jakob,

   Mat och måltidsdryck ingår på de tåg som som har det dvs X2000, IC, nattågen (utom Stockholm – Malmö) samt vissa regionaltåg bland annat Kust till Kust och tågen Stockholm – Karlstad – Göteborg.

   Alkoholdrycker och tex godis ingår inte.

   /Årskort Guld SJ

 4. Försvunna SJ Priopoäng fortfarande borta « Årskort Guld SJ Says:

  […] lite senare kom jag på vad det är som sker när det felaktigt dras Priopoäng ( Mysteriet med de försvunna priopoängen löst? […]

 5. Nu fjärde “falska” uttaget av SJ Priopoäng « Årskort Guld SJ Says:

  […] “erbjudanden” som inte “nollas” som skall ske vid uttag på Årskort Guld som Prioköp. ( Mysteriet med de försvunna priopoängen löst?  […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: