Serviceutbud på X40 dubbeldäckare katastrof

Inget att äta 

Idag åker jag åter X40 dubbeldäckaren (83056) som jag trivs med mellan Eskilstuna och Stockholm där det går som direkttåg och har en körtid på 1,5 timme.

Men på tåget fungerar vare sig kaffe- eller godisautomaten så man kunde inte få någon som helst förtäring. Och även om tåget består av två tågsätt kunde man inte nå det andra tågsätten förrän man var framme – och då var det för sent.

Inget kaffe - bara varmt vatten

Om du detta var en engångsföreteelse så var det bara att acceptera faktum men jag kan inte påminna mig någon gång under de senaste året som jag åkt X40 att automaterna fungerat.

Självfallet är dom inte alltid sönder men när jag utgöt min besvikelse till ombordaren – som skall ha all beröm – bara skrattade de övriga resenärerna uppgivet.

Detta men kaffe, tidningar och fungerande automater som ingår i 1 klass på X40 är ingenting som SJ behöver ha hjälp av Banverket/Trafikverket för att lösa. Det lan lösas inom organisationen.

11 svar to “Serviceutbud på X40 dubbeldäckare katastrof”

 1. Jonas El said Says:

  Jag noterade igår när jag skulle ta kaffe från automaten att den hade en stor klisterlapp med texten ”EJ POLETTER”, vilket var ganska konstigt. Dock är inte kaffet det bästa, det mesta är odrickbart förutom cappuchinon. Som tur och var får man en gratis kaffepolett även med Grå Prio kort. Dock finns det inga tidningar alls i 1klass å dessa tåg.

  Jag tycker personligen att man ska byta ut stolarna i 1klass på dessa tåg mot riktiga stolar med god komfort. Å andra sidan finns ju den s.k ”hångelsoffan” som är väldigt skön att sova på. Speciellt om man åker på ett väldigt tidigt morgontåg 🙂

  • sjguide Says:

   Kan man få en polett med prio grå? Kan man inte i alla fall de gånger jag frågat (prio svart)

   • Olof Antonsson Says:

    Måste man väl kunna. Te, kaffe eller varm choklad skall ingå med grå prio (undertecknad stolt innehavare).

 2. Olof Antonsson Says:

  Téet från dessa automater på dubbeldäckarna, går endast att få i en, förbryggd och framförallt, försötad, variant, och är, fullständigt odrickbart. /tartillfälletiaktattklagalitegrand

 3. Jonas El said Says:

  @sjguide: Jag har aldrig haft några problem med att inte få en polett när jag frågar, har nog frågat minst 30ggr. Men i fall att det inte skulle gå, så har jag några extra poletter i plånboken. Oftast behöver jag inte ens visa upp kortet för personalen, hehe.

 4. Erik (sn) Says:

  Den fel-lappen över kaffet var det jag som improviserat satte upp efter tredje dagen jag fått ut vatten helt utan kaffepulver i ur samma automat.

  Jag har sagt åt ombordpersonalen flera gånger, men det verkar inte hända
  något. Nu är det semester för mig så om ett par veckor så är förhoppningsvis kaffet påfyllt. Chokladen fungerar dock utmärkt, den testades i lördags kväll.

  • arskortguldsj Says:

   Erik,

   Tack för din kommentar.
   Jag var i valet och kvalet om jag skulle reklamera händelsen – det var ju bara en kopp kaffe – men nu inser jag att inte ens denna automat är en engångshändelse.
   Så nu blir det en kraftfull reklamation – inte för kaffets skull – utan för att hjälpa till med beslut om att räta upp servicen.

   /Årskort Guld SJ

 5. ettpendlarliv Says:

  Nu har jag inte testat kaffet på X40, men som flera påpekat här, ska det enligt uppgift vara helt odrickbart! Så, du ska kanske vara glad över att du inte fick ut något kaffe.

  • Joakim Says:

   Burr ja, kaffet på X40 är endast i akuta tvärnödfall, och tjänar mer till att skrämma en till liv än något annat. En upplevelse man helst bara unviker helt enkelt!

   Och ja, kaffemaskinerna/varuautomaterna på X40 har det klagats friskt på från personalsidan också, många många många gånger, förhoppningvis kan en reklamation eller två från kunder få saker att börja snurra lite…

 6. Anders Says:

  Har du haft kontakt med Christina Gordon eller Helena Uhr nån gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: