Resa med och möte med Waxholmsbolaget

S/S Storskär i Vaxholm

Igår när jag kom tillbaka till Stockholm efter en morgonresa till Norrköping så efter en sväng längs med Västerlånggatan i Gamla Stan ( jag vet att det är turistiskt men jag gillar Ströget i Köpenhamn också ) sken solen så det blev läge för en tripp med Waxholmsbolaget till Vaxholm.

Resan tar 1 timme och om man har tur kan man ta en retur tillbaka på direkten eller bara ströva omkring i stan och ta in folklivet och kanske en glass på kajen.

Resan ut med Gällnö var en av dessa toppenturer som Stockholms skärgård bjuder så frikostigt på och kameran gick på högtryck.

När jag skulle gå av i Vaxholm rådde det osäkerhet om mitt Årskort med Resplustillägg gällde men matrosen frågade en man bakom mig som också skulle lämna båten om det gjorde vilket han bekräftade.

Både jag och mannen bakom mig hastade över till ångaren Storskär ( en annan av mina favoriter – se bilden ovan ) som just skulle avgå till och väl ombord gick mannen fram till mig och bad att åter få se på årskortet.

Efter det jag frågat vem han var och han legitimerade sig som jobba för Waxholmsbolaget visade jag det och allt var absolut OK. Jag passade på att berätta för den trevliga mannen från Waxholmsbolaget vem jag var och han antydde att han kände till mig.

Vi hade en trevlig pratstund och jag misstänker att han varslade matroserna på Storskär om att jag var ombord för det var inget som helst problem med viseringen när jag lämnade Storskär.

Kanske ingen äventyrlig sjöresa men trippen Stockholm – Vaxholm tor är en lämplig tripp att ta om man bara vill komma ut några timmar på sjön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: