Den finska gigolon

Den tysta kupén - Nu utan finsk rockgigolo

Häromdagen skulle jag åka med X2000 till Göteborg och hade som jag brukat bokat favoritplatsen 34 i tyst avdelning med förhoppning att kupén skulle vara ledig så jag kan slå mig ned där och bara njuta av resan.

Men när jag gick ombord såg jag att det var kört för kupén var ockuperad av en ung finsk rocksångare som hade belagt alla fyra platserna med bagage, gitarr samt bordet med två stycken resegarderober.

Dessutom halvlåg han i en av sätena med bena på bordet och pratade högt på finska i mobilen.

I övrigt var han välklädd eller rent utav väldigt elegant och om man tillhörde målgruppen kunde man säga att han var en 10-poängare – en äkta finsk viril rockgigolo.

Men jag såg fram emot en livfull resa i sällskap med livligt mobilprat på ett språk som jag inte förstod.

Efter en stund kom ombordaren för att visera min biljett.

Ombordaren var en av dessa späda unga trevliga charmfulla damer som jag ofta har förmånen att möta på X2000-tågen men det var med viss nyfikenhet som jag undrade vad som skulle hända när hon kom till den finska mobilpratande gigolon i den tysta kupén.

Jag hörde att de pratade engelska med varandra men efter en stund hörde jag bara den finska mobilprataren så jag gav upp och tog på mig min hörlurar för att lyssna på musik på datorn och glömma det hela.

Efter stund noterade jag att det var tyst från kupén och drog mig mot den den för att kolla läget och fann att den var tom och utan finsk gigolo med bagage och gitarr.

Aha, han har gått av i Katrineholm tänkte jag och funderade på om jag skulle ta kupén i besittning men först tog jag en tur till bistron.

Och på vägen fick förklaringen.

För i 2 klass satt den finska rockgigolon på en ytterplats med allt bagage och gitarr på hatthyllan. Men hans kvinnliga medresenärer var bara att gratulera – Han var en riktig 10-poängare.

Men det räcker inte om man skall charma en ung kvinnlig ombordare – Om man inte har rätt biljett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: