X2000 – Smutsigt tåg

Flera som upptäckt att tåget är smutsigt 

När jag åkte ned igår till Norrköping med tåg 529 noterade jag när det rullade in på Stockholms C att det var smutsigt och då menar jag gôrsmutsigt utanpå!

Otroooligt smutsigt tåg

Jag tror aldrig att jag sett ett sådant smutsigt tåg och även personalen ombord tyckte att det såg ruskigt illa ut.

Det är inte roligt att stiga ombord på ett så smutsigt tåg och det skickar tydliga signaler att man inte hunnit med underhållet – och då undrar man också hur man hunnit med det säkerhetsmässig underhållet.

Inom flyget där säkerheten är viktig är det synnerligen viktigt att flygplanen är rena utvändigt för ett smutsigt flygplan signalera brister i underhåll och då blir resenärerna oroliga då dom inte vet att om det även finns brister i säkerheten.

Nästa gång jag träffar på ett smutsigt tåg kommer jag att överväga att avstå från resan och reklamera den då tåget kan även säkerhetsbrister – i alla fall vet jag inte det men kan inte utesluta det.

Annonser

4 svar to “X2000 – Smutsigt tåg”

 1. X2000 – Rent tåg « Årskort Guld SJ Says:

  […] Årskort Guld SJ Iakttagelser från en som nu för ANDRA året i rad köpt ett Årskort Guld hos SJ för att resa med tåg ännu ett år. « X2000 – Smutsigt tåg […]

 2. Jonas E Says:

  Smuts på flygplan kan utgöra en säkerhetsrisk, t.ex i fall att de statiska intagen (luftintag till instrument som, höjdmätare, etc) på flygplanskroppen är igentäppta. Dock så brukar det stå i checklistan för pre-flight check att antingen pilot eller tekniker ska kontrollera att dessa uttag är rena, före varje flygning, och i fall de inte är det så räcker det bara med att tvätta bort smutsen med en trasa.

  Ett smutsigt flygplan ger förståss passagerarna ett dåligt intryck av hur flygbolaget sköter om sina flygplan. SAS och Air France toppar listan på flygbolagen med smutsigast plan.
  Notera att SAS flygplan inte är helt vita, utan de är ljust beige, med andra ord gräddfärgade. Det ryktas om att de med avsikt gjorde detta färgval för att smutsen inte skulle framstå lika mycket 😉

  //Flygteknikern som gillar tåg

 3. Lukas Says:

  jag tycker me du ska avstå resan me smutsiga tåg… kanke alla tåg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: