Årskort Guld SJ testar kall mat 2

Norrköping – Stockholm

Kokt lax, räkor och fransk potatissallad

Inför returen var jag spänd på om det skulle bli samma eller annan mat men ombordaren trodde att det var något annan.

Så efter att väntat i 45 minuter på Norrköping C var det dags att borda returen till Stockholm och testa ny – eller samma rätt.

Men nu blev det en ny rätt – eller nästan ny i alla fall.

Det blev inkokt lax med potatissallad med gräslök och vinaigrette ( tror jag men jag vet inte för det fanns ingen beskrivning denna gång heller ) och räkor plus garnityr.

Även denna rätt var god och fick fullt godkänt.

Läckra räkor

Samma om den milda smaken men det är mera en fråga om personliga preferenser så de flesta tycker nog att smaken är välbalanserad.

En sak som man kanske kan tänka på är att sinnena och då speciellt smak- och luktsinnet trubbas av när man befinner sig i en bullrig miljö vilket de som gör flygmaten vet. Flygmaten är mer kryddan än vanlig mat då det ofta bullrar rejält på planen och även tågen vilket man kanske skall tänka på.

Sedan är maten kall och kall mat smakar lite mindre än varm mat som tenderar att upplevas smaka mer. ( Prova tex kall och varm svartvinbärssaft så märker ni skillnaden )

Men maten var helt OK dvs

Betyg: MVG – Kan rekommenderas.

Återkommer med fler rätter om jag inte får repriser på dessa på kommande resor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: