Räkmackorna som försvann

Leif Mannerströms Räksmörgås

Igår hade jag tänkt fokusera på Leif Mannerstöms räksmörgås så jag bokade i god tid Stockholm – Göteborg med tillhörande räksmörgåsar. (Vart åker Årskort Guld SJ imorgon då )

Väl inne på Centralen i Stockholm ringde min tandläkare i Handen att hon hade av mig eftertraktad "håltimme" så jag kastade mig på pendeln tillbaka för att rycka ut en tand mm.

( Min tandläkaren är personifieringen av uttrycket "hatkärlek". Jag älskar henne för hon är tar hand om mig och mina tänder på ett så otroligt vänligt och professionellt sätt – men jag hatar att gå till tandläkaren )

Efter 25 minuter och 1.000 kronor var det klart och jag insåg att jag missat min första räksmörgås – men skam den som ger sig.

Åkte in till Centralen igen och tog ett senare tåg mot Göteborg. Jag hade nämligen räknat ut att om jag steg av i Skövde skulle jag kunna möte mitt tidigare bokade tåg not Stockholm där plan B dvs. den andra räksmörgåsen väntade.

Efter att väntat i drygt en timme i Skövde med Sveriges tråkigaste cafeteria kom äntligen mitt ordinarie tåg – med min eftertraktade räksmörgås.

Kupén var ledig och livet lekte för snart skulle jag få min smörgås.

Men ack – när den vänlige ombordaren kom berättade han att ha hade sålt den i Herrljunga. Detta då jag inte dök upp vid avgång i Göteborg.

Självfallet var det helt rätt och vi skildes åt som bästa vänner och jag gick till Bistron för att kompensera mig för den uteblivna räksmör-gåsen.

Men sensmoralen är att – stig gärna på längs med linjen men du riskerar att bli av med maten och kanske även din räksmörgås.

Så igår var jag en dag då jag blev av med två räksmörgåsar och en tand – men jag är glad ändå.

Gissa vad jag skall resa i morgon ? Rätt Stockholm – Göteborg tor med räksmörgås . .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: