ÅKGSJ testar: Trerättersmeny – Lax

IMG_8061-1

Meny

1 Tomatsallad med lufttorkad skinka och hyvlad parmesanost
2 Halstrad lax med Gyllenhammarpotatis
3 Äppelkaka

IMG_8066-1 - Kopia

Förrätten var alldeles utsökt med god skinka och mycket tomater med dressing och lite ruccolasallad i botten. Med några skivor hårt bröd till var entrén väldigt mättande – och god.

 IMG_8064-1

Huvudrättens lax är samma som serverades tidigare under pestotäcke men denna gång med tärnad potatis i sås som kanske inte är min personliga favorit. Men både lax och potatisen var väldigt god och ett säkert kort.

IMG_8069-1

Efterrättens äppelkaka är också den ett säkert kort och smakades väldigt gott med sitt lite knapriga täcke av avbränt socker. Jag vill ha mer vaniljsås men jag fick å andra sidan inte tillräckligt ens som barn så jag tror att det som serveras är precis som det skall vara. Smaskens i alla fall.

Sammanfattning: Säkert kort och Leif Mannerström har förvaltat konceptet med god och enkel mat väl. Inga överraskningar men samtidigt säkert och gott.

12 svar to “ÅKGSJ testar: Trerättersmeny – Lax”

 1. Robin Says:

  L Mannerström, P G Gyllenhammar.. vad kommer härnäst?
  Spaghetti á la Leif ”Loket” Olsson? :p

 2. Apachez Says:

  Hur är det med varmrätterna (särskilt nu när dom är OEMade till att bära Mannerströms namn) – värms dom upp i mikro eller i riktig ugn?

 3. sjguide Says:

  En sak jag blir väldigt sugen på att testa är bussen Stockholm-Sundsvall. Ybuss som kör Y+. Det kosta 565 kr och det ingår en måltid av nån stjärnkock samt att säten ska vara väldigt bekväma. Självklart finns eluttag, internet, tidningar, magasin och TV. Lite nyfiken hur matservering på buss går till. Vet att Bus4You körde det ett tag innan man la ner det hela. Dock kan man fortfarande köpa dryck ombord och bussarna är Sveriges bekvämaste. Nån sa ”bussen med bekvämare stolar än X2000”. Och det stämmer.

  • arskortguldsj Says:

   sjguide,

   Jag kollade och motsvarande resa med SJ i 1 klass och frukost/middag nu på måndag kostar cirka 1.400:- men då går resan drygt timmen snabbare.

   Kanske just den dryga timmen är värd 800 kronor – vad vet jag.

   Men om du åker vore det spännande att höra hur det var.

   /Årskort Guld SJ

 4. sara Says:

  OH, igår fick jag äran att bli serverad laxen.. tyckte att hela 3-rättersmenyn var bra sammansatt med sälta, matighet samt en liten god sötsak till slut. äppelkaka går ju hem i var människas mage.
  tummen upp och fem av fem möjliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: