ÅKGSJ testar: Kåldolmar

IMG_8104-1

Meny

1 Laxtårta med sikrom
2 Kåldolmar med potatispuré och lingon
3 Chokladmoussetartlette

 

IMG_8118-1

Förrätten var alldeles perfekt och sikrom är alltid gott. Vad jag uppskattade var att man undvikit att ha en massa fett i som det annars brukar vara i sådana här rätter. Men trots att den är mager smakade den utsökt.

IMG_8106-1

Huvudrättens kåldolmar får mina ögon nästan att tåras för just kåldolmar är nog bland det godaste man kan äta och dessa var alldeles perfekta. Därtill serveras lingon – ja, äntligen lingon – vars sötma väl balanserar det lite fräna smaken av kålen. Färsen i kåldolmarna var välkryddad med uttalad smak av kryddorna.

IMG_8109-1

Efterrättens chokladmoussetartlette har varit med tidigare men fyller sin plats även en säsong till. Kanske ingen smalmat men man ju alltid byta ut den mot en frukt från buffén eller spara den till längre fram på resan.

Sammanfattning: Jag har nu provat 5 av de 6 nya rätterna och just nu tror jag att detta blir min årets favorit – men osvuret är bäst men tvåa kommer den i alla fall att bli.

Tack Leif Mannerström för lingonen.

Samtliga nya menyer kan laddas ned här ( Leif Mannerströms Trerättersmenyer )

3 svar to “ÅKGSJ testar: Kåldolmar”

  1. Jan Brissman Says:

    Hoppas verkligen jag får kåldolmar på nån av mina resor i januari. Låter väldigt gott!

  2. Jonas E Says:

    åt fiskrulladerna till middag idag. Riktigt gott var det faktiskt!

  3. Apachez Says:

    Appropå kåldolmar kan jag tipsa om dom som man kan ta med från Östermalmshallen i Stockholm – ljuvliga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: