Nöjd med mitt Tele2 abonnemang

IMG_8317

Jag berättade tidigare att jag hade bytt mobilabonnemang från Telia till Tele2 då Tele2 hade ett bra erbjudande för 99:- i månaden. ( Testar mitt nya mobila bredband från Tele2 )

Redan efter installation hemma kunde jag verifiera att modemet fungerar lika bra som det tidigare från Teleia vilket i och för sig inte är så märkligt då Telia och Tele2 delar 3G-nät.

Visserligen har Tele2 inte Edge men prestanda på Edge är ändå otillräckligt för normal användning så det har ingen betydelse.

Nu har jag använt modemet en tid och kan bara konstatera att det fungerar alldeles utmärkt och kanske marginellt bättre än Telias – men det kan vara inbillning.

Även på den “omöjliga” sträckan Alvesta – Kalmar fungerade det bra med tanke på omständigheterna.

Självfallet gick det inte alls på de delsträckor där det saknas mobiltäckning – och dom är många och långa – men modemet tappade aldrig kontakten utan datatrafiken kom igång automatiskt när man nådde nästa basstation.

Detta att modemet behåller kopplet är väldigt viktigt för annars måste man hela tiden sitta manuellt testa om man kan få upp förbindelsen igen.

Även på den svåra sträckan Farsta – Stockholm C fungerade modemet bra även om datatrafiken går ned till noll på de vanliga “mörklagda” sträckorna på denna linje men det tappar inte kopplet.

Så nu har jag bara Norrland kvar att testa men hittills är jag väldigt nöjd med modemet – och priset.

3 svar to “Nöjd med mitt Tele2 abonnemang”

 1. Markus Says:

  Kasnke ska förtydliga att de delar 3G nät, inte GSM nät. Du får ingen EDGE som du har via Telias GSM när i norrland med ditt modem.

  • arskortguldsj Says:

   Markus,

   Tusen tack!

   Jag borde veta det för jag jobbade på Telia när man inte fick 3G-licenserna vilket minst sagt vållade ett hiskeligt rabalder.

   Jag rättar nu i texten för er som ser denna kommentar efteråt.

   /Årskort Guld SJ

 2. Olle Thåström Says:

  Noterar att det verkar som om apparaten har den praktiska ”stroppen” redan förmonterad genom huven så att man inte ska tappa bort den. Det har inte Telias modem. Det följer inte ens med någon som passar. Annars är det väl exaktamente samma inkråm i dem och de ser lika ut bortsett från loggan. Har inte hunnit prova mitt Telia-modem ännu. Hade ett Comviq förut men det var så urusel mottagning att jag inte fick kontakt hemma vid skrivbordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: