Vart åker Årskort Guld SJ idag då ?

IMG_9288

Idag blir det en kortare “lunchkryssning” till Gävle för att äta lunch och läsa lite tidningar och bara koppla av.

Efter långturen de två senaste dagarna med ett och ett halvt dag på tåg känns det precis prcis lagom.

Så här åker jag idag:

12:30 Stockholm C – 13:54 Gävle C  SJ, X2000, tåg 10572
14:06 Gävle C – 15:30 Stockholm C  SJ, X2000, tåg 10575

Tågen verkar vara tämligen fullbokade för jag lyckades inte boka några av mina favoritplatser, 34, 35 och 37 men det blir säkert bra i alla fall.

IMG_8401

Och har jag tur så blir det kräft- ock krabbsallad – min favorit – som förrätt.

9 svar to “Vart åker Årskort Guld SJ idag då ?”

 1. Peter Says:

  Blev du lessen då jag kolla av tåg 92? Va väl inte helt rätt att boka en hel kupe till Mellansel om man inte ska ha den? Väl?

 2. Peter Says:

  Du svara inte.

 3. sjguide Says:

  Peter,
  Nu gäller det här inte mig men du har fått fram interna uppgifter ur bokningen, är det verkligen så rätt att lägga ut de på Internet? Det tycker inte jag i alla fall och jag reagerade starkt på det du skrev. Antar att du jobbar på SJ och jag tror knappast SJ Kundtjänst gett dig uppgifterna, utan det kommer från bokningslistorna. ÅKGSJ åker och bokar som han vill.

  • Fredrik Says:

   Jag håller med om att Peter enligt mig inte har rätt att lägga ut information om hur andra personer reser på Internet så alla kan se det, dessutom har ÅKGSJ betalat mycket pengar för sitt årskort, så det genererar förmodligen inte någon stor ekonomisk förlust för SJAB om han nu inte skulle åka till Mellansel på grund av ändringar i reseplanerna. Dock håller jag med om att det är lite onödigt att boka till Mellansel när man redan i förväg har planerat att gå av i Stockholm. Peter anger i en tidigare kommentar på ett annat inlägg ( https://arskortguldsj.wordpress.com/2011/01/12/vart-ker-rskort-guld-sj-idag-d-37/#comments ) exakt plats och kupé som ÅKGSJ har bokat, detta är lite konstigt tycker jag, efter att ÅKGSJ hade frågat två gånger angav Peter att han hade fått uppgifterna genom att ringa till SJ:s kundtelefonnummer 0771-757575, vilket är högst osannolikt då de knappast skulle ge ut uppgifter om en persons bokade resor till någon som inte har någon anledning att få reda på dessa uppgifter. Peter är förmodligen anställd på SJAB och har tillgång till interna platsbokningssystem vilka han använder till diverse ändamål som förmodligen ej är förenliga med hans arbetsuppgifter, att han tar ut uppgifter om ÅKGSJ:s privata bokningar som han ej har offentliggjort reagerar jag starkt på och finner högst oetiskt.

 4. Ulrika Says:

  Jag hoppas att årskort guld kan få ut ip-adressen och sedan anmäla det som skett till SJ AB.
  Jag personligen, (som arbetar på SJ AB dock inte inom försäljning), tycker att det är horribelt att ”Peter” har fått tag på sådana uppgifter och dessutom utan skam lägger ut dom på internet.

 5. By Says:

  Det Peter har gjort är säkert olagligt medans det ÅKGSJ har gjort, om det är sant, enbart är onödigt och lite ”okamratligt” mot de som kanske verkligen behövde en kupé till Mellansel.

  Tycker att ÅKGSJ ska anmäla detta för det är inte ok att SJ-anställda (?) gör så här. Tror dock inte att en ip-adress ger speciellt mycket.

 6. Peter Says:

  Nej. Jag använde inga oetiska kanaler. All info gav ÅrskortGuldSj själv. Och jag tycker inte det är ok att boka om man inte ska använda. Samma med lågprisflyg eller annat.

  • sjguide Says:

   Så du menar att ÅKGSJ gav dig info om platsnummer? Har du glömt att du skrev att infon kommer från SJ Kundtjänst? Väldigt misslyckad lögn faktiskt.

   • Fredrik Says:

    ÅKGSJ frågade ju Peter själv om var han hade fått informationen från, så det där är helt klart en lögn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: