När jag inte åker tåg

MVI_4218-1

Ni kanske har saknat inlägg från mig det senaste dygnet men det beror på att jag varit på dygnskryssning med Birka Cruises till Mariehamn vilket man kan kosta på sig om man har samlat på sig en massa SJ Priopoäng.

Det finaste hytten var bokad och väl ombord möttes man av en flaska väl avkyld mousserande vin och sedan en absolut underbar kryssningsmiddag.

IMG_4167

Inte bara maten utan även servicen var alldeles utsökt.

IMG_4180

Det var nästan en magisk kväll där man kunde dansa under stjärnorna och det njuta av det spegelblanka havet och solen som inte ens gick ned helt under horisonten.

MVI_4205

Kvällen avslutades med att somna in under fräscha lakan i en sval och tyst hytt under det att solen sakta steg upp och båten gled in till Mariehamn.

MVI_4228

Under återfärden visade sig skärgården från sin allra vackraste sida och infarten till Stockholm i strålande sol på akterdäck fullkomnade den underbara resan.

Allt detta är möjligt om man sparat på sig tillräckligt med SJ Priopoäng.

8 svar to “När jag inte åker tåg”

 1. Michael DK Says:

  Lite annat än att åka sovvagn utan vatten i duschen 😉

  • arskortguldsj Says:

   Michael,

   Kan lova det . . .

   Men jag skall vara ärlig med att de billigare hytterna längre ned i båten inte är lika komfortabla och tysta som de lite mer exklusiva på däck 8.

   Men en resa för två inklusive middag, frukost och flaska mousserade vin ( och underhållning ) för drygt 2.000:- eller ca 70.000 SJ priopoäng är överkomligt och egentligen inte alls dyrt.

   Kan rekommenderas!

   /Årskort Guld SJ

 2. JANREM Says:

  Om man sparar mer än tillräckligt med poäng blir det atlantkryssning på priokortet då??

 3. Karl-Gunnar Says:

  Hoppas VD för Norrlandståg läser detta. Tror nån att en hytt på någon av våra fina finlandsbåtar skulle upplåtas om den saknade vatten och luftkonditionering? Nej jag tror inte det, och det har aldrig hänt mig på något hotell heller hur enkelt det än är. (Nåja, alla hotell har ju inte A/C, men då vet jag det när jag bokar).
  På nattågen händer det däremot alltför ofta att man struntar i sina kunder.

  Har just åkt Italiens motsvarighet till X2000, men mycket snabbare. Fantastisk restaurang. Här finns mycket att lära. Jo, det är dyrare än på X2000, men ändå…

  • arskortguldsj Says:

   Karl-Gunnar,

   Kanske gör han det men det var lite märkligt att för en gång skull få det man hade betalat för istället för uppgivenhet.

   Vad var det för tåg du åkte i Italien ?

   /Årskort Guld SJ

 4. karl-Gunnar Says:

  Jag åkte FRECCIAROSSA (Den Röda pilen) från Milano till Bologna. Resan som tog bara en timme kostade i 1a klass 60euro per person enkel resa.
  Det var en onödig extrakostnad att betala för 1a klass eftersom vi satt i restaurangen hela resan. Då missade vi även de drinkar och snacks som ingår i alla 1a klass biljetter på röda pilen. Men det gick snabbt och mycket bekvämt. Restaurangen var en riktig italiensk restaurang, vad annat kan man förvänta sig i detta land?. Nu planerar jag för en lite längre resa med det italienska snabbtåget. Kolla på http://www.trenitalia.it om du blir sugen.

  • arskortguldsj Says:

   Karl-Gunnar

   Tack för den intressanta informationen.

   Jag har en syster som flyttat till Italien så chansen finns att det blir en tågresa där.

   /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: