En bild ( Fritt efter Hans Villius )

IMG_6236

Bilden är tagen efter lunchtid på Södetälje Syd för några dagar sedan.

I bakgrunden står ett kraftigt försenat nattåg 91 med extralok och väntar på att fortsätta mot Hallsberg via Katrineholm.

På andra spåret kommer just nu ett X2000 tåg mot Karlstad för att plocka upp resenärer och sedan fortsätta via Katrineholm mot solens huvudstad.

Nattåget måste vänta på att X2000 tåget till Karlstad stannat, plockat upp resenärerna och sedan givit sig iväg innan nattåget kan ge sig ut på linjen.

Men det skall behöva vänta ytterligare . . . .

– Men vad har hänt ?
– Varför står nattåget där över huvud taget ?

Jo nattåg 91 var denna dag kraftigt försenat – drygt 4 timmar – och de resenärer som skulle vidare mot Malmö och Göteborg missade avgångarna både 07.10/07.21 och främst 08.10/08.21 som dom brukar vara inbokade på för att ha marginal för försening även om nattåget skall vara i Stockholm 06.15.

Nu lyckades man pressa in nattåget till strax före 12.00 och då var det storspring till 12.10/12.21 som man höll för att alla skulle komma med och slippa vänta ytterligare en timme.

Så när 91:an var tömd drog den vidare mot Hallsberg men kom bara till Södertälje Syd för där blev man nedprioriterad och fick stanna. För först skulle det försenade 12.10 till Göteborg passera och sedan 12.14 till Karlstad och sedan 12.21 till Malmö.

Så även om nattåget kom iväg snabbt från Stockholm C efter att lämnat av sina resenärer fick det sedan snällt vänta på på Södertälje Syd på alla de försenade tåg som tagit emot dom.

( Mycket fritt efter Hans Villius )

Annonser

6 svar to “En bild ( Fritt efter Hans Villius )”

 1. Mattias C Says:

  Bara Hans Villius karaktäristiska kalmaritiska som saknas.

 2. Fotografen Says:

  Men Hans Villius börjar/började väl alltid med ”Året var…..”

 3. JANREM Says:

  ..klockan är trre på morrgonen, det råder ofärd i landet. Det krokiga svenska järnvägsnätet är hotat. SJ har bestämt att försvara det till sista rälsspiken.
  Tågen är redo ..orrdern skall snart ges..
  Fronten närmar sig mer och mer. Det heter Hallandsåsen. Där håller fienden på att gräva djupa löpgravar, med ett nytt vapen som har kodnamnet åsa.
  Vad ingen vet är att tåget till vänster, förövrigt skickligt kamoflerat i grått, innehåller 29 infanteridivisioner och 11 pansardivisioner. Som understöd har man tåget till höger med 3000 artilleripjäser, granatkastare och raketgevär.
  Den påpasslige fotografen har lyckats föreviga en bit svensk historia..någonstans i sverige…i ofredens år…anno dazumal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: