Tågskoj

IMG_5137

Träffade häromdagen en ombordare på nattåg 92 från Göteborg via Stockholm till Luleå ( och Storlien ) som berättade denna historia.

Ett par skulle resa från Göteborg till Luleå och hade bokat X2000 från Göteborg till Stockholm och sedan en 1 klass sovkupé på nattåg 92 från Stockholm till Luleå.

När dom kom till stationen i Göteborg såg dom att nattåget startade redan i Göteborg och frågade därför SJ biljettförsäljning  i Göteborg om dom kunde hoppa över resan med X2000 till Stockholm och gå på nattåget direkt i Göteborg.

– Prata med personalen på nattåget så löser det sig säkert var det råd som fick.

Så när nattåget kom in till Göteborg gick dom fram till min sagesman man och frågade artigt om det gick för sig att ta sin kupé i besittning redan nu klockan 17.00 istället för att åka med X2000 till Stockholm och där gå ombord på nattåget 21:15.

– Tror ni verkligen att detta är möjligt när ni har biljett med X2000 till Stockholm och med nattåget bara från samma stad. Nähä, ni får allt åka X2000 till Stockholm först och sedan är ni välkomna ombord 21:15 i Stockholm.

Oj, vad molokna resenärerna såg ut över det oväntade svaret.

– Äsch, jag bara skojar. Herrskapet är så välkomna att stiga ombord redan nu i Göteborg – och ha en verkligt trevlig resa – med nattåg 92.

Så nu hade både ombordaren, paret som reste med nattåget och jag en rolig historia att berätta.

3 svar to “Tågskoj”

  1. donkeyman Says:

    Reser man söderut med samma tåg så upplever man i stort sett varje gång att folk upptäcker att tåget faktiskt går direkt till Hallsberg, Skövde, Herrljunga och Göteborg.

    Men de har fått besked av SJ att köpa biljett till Uppsala eller Stockholm och där byta till X 2000-tåg i stället. Så frågar de personalen om de får sitta kvar på det tåg där de redan har installerat sig och får givetvis besked att det går bra.

    Men Donkeyman som var med på den tiden SJ ville avveckla sig självt och som dessutom gillar konspirationsteorier misstänker starkt att det hela rör sig om att SJ vill ”bli av med” Göteborgståget från Norrland.

  2. Sixten Jarnebrink Says:

    Går det inte (marginellt) snabbare om man väljer resorna med X2000-bytet och att det är därför bokningssystemet föreslår dem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: