Så lurades friåkarna i Uppsala idag ( kanske )

IMG_5367

När södergående X2000 stannar i Uppsala för att släppa av resenärer brukar det nästan alltid förekomma några resenärer som “av misstag” stiger på för att få en snabb och bekväm resa in till Stockholm i stället för att betala för Uppsalapendeln.

Ofta lämnar dom tåget när dom för höra att dom måste betala en fullprisbiljett från Gävle.

Men idag fick X2000 tåget som jag åkte helt oväntat spårändring precis som det rullade in till Uppsala C och hamnade på 7N istället för det sedvanliga spår 8 där ett Upptågetpendel hade “fastnat”.

IMG_5371

Så idag stod friåkarna på fel plats vid fel tidpunkt.

3 svar to “Så lurades friåkarna i Uppsala idag ( kanske )”

  1. Lennart Says:

    Det var ju ”tråkigt ” för dom. 😉

    /Lennart

  2. Eva Says:

    Ditt småaktiga inlägg säger väl egentligen allt om dig som person, men är du verkligen så bakom att du tror att det rör sig om ”friåkare” och inte om pendlare som de facto betalar hutlöst för SJ:s urusla tjänster och därför hoppas att åtminstone något av deras tåg ska ta dem till Sthlm. Vilket då är exakt vad samma pendlare betalt för till att börja med, men SJ vägrar att erbjuda trots att de fått betalt. Att X2000 därtill varken är nytt, bekvämt eller ens snabbt på sträckan Ua-Sthlm (hastighetsgränsen är densamma för det som för övriga tåg på sträckan) gör ditt uttalande än mer märkligt och fyllt av missunnsamhet.

    • arskortguldsj Says:

      Eva,

      Nja visst förekommer det att Uppsalapendeln inte fungerar helt klanderfritt och jag har många gånger varit med om att man hänvisat resenärer till ljust X2000 eller IC-tåg.

      Men i de fall jag har observerat friåkare har jag i alla fall inte kunnat konstatera några brister vad det gäller Uppsalapendeln.

      Men det kan naturligtvis ha varit så men då är det ju bara att ta kontakt med tågpersonalen innan man stiger på så att det inte uppstår något missförstånd.

      Men det kanske man gör.

      /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: