"5:- för bestick" – "Vad är nästa steg – Mynttoa?"

IMG_5578

Undrar var det står på kvittot ?

10 svar to “"5:- för bestick" – "Vad är nästa steg – Mynttoa?"”

 1. Den Gamle Emigranten Says:

  Vettigt tycker jag. Besticken är ju gratis när du köper maten i bistron, men om du har matlåda med hemifrån så är det väl bara riktigt att du betalar för besticken?

  När jag jobbade hade ju kafeterian staplar med plasttallikar och plastskålar samt lådor med bestick. De var också tvugna att börja ta betalt för de tallrikar och bestick som de anställda kom ner för att plocka åt sig till sina knytkalas eller tårtor med mera

  ”There are no free lunches, my dear Watson”

  Sven

  • arskortguldsj Says:

   Sven,

   Skillnaden är att resenärerna har betalt för att åka på tåget och att det kan upplevas som ”småaktigt” att ta betalt för besticken.

   Med de förseningar som SJ upplevt just nu och med det ”raseri” som finns på SJ:S Twitterkanal kanske just denna ”innovation” är onödig.

   Jag tror att den kostar väsentligt mer än vad den inbringar.

   Om man vill värma sin egen mat i mikrovågsugnen måste man ha en skyddspåse som hittills i alla fall är gratis.

   Men om man tar betalt för den – och jag vill betona att jag inte vet om man gör det – finns risk att gästerna ”vildvärmer” i mikron.

   Jag tror det finns en problematik kring detta som inte är så där helt enkel.

   /Årskort Guld SJ

 2. Johanna Ekström Says:

  Vill bara berätta att angående egna matlådor i micron så är de hälsovårdsmyndigheten som inte tillåter att man värmer egen mat. Detta gäller på alla restauranger.

  Påsen du pratar om är till för att lägga flaskor eller barnmatsburkar i. Om man behöver värma barnmat eller välling.

  De är ju trots allt en restaurang och ja vet ingen restaurang där man kan värma medhavd mat. Bara för man köpt en biljett har man inte köpt fri tillgång till engångsmaterial o.s.v

  Tycker också de är helt rätt att ta betalt för besticken. Köper man mat inår de ju.

  Detta är ju självklara saker på alla restauranger jag jobbat på.
  Jobbar inom sanbbmatkedja och där va vi tvugna att lägga undan bestick för de försvan orimliga mängder.

  Tack för en kul blogg.. Mvh johanna

 3. nsslan Says:

  Min fundering är: ”Vilka är så snåla att de inte tar med egna bestick på tågen?”. Om SJ nu känner behov av att ta betalt för besticken så kan det inte vara små mängder som försvinner.

 4. Jonas Says:

  Spontant kan jag känna att det kanske är dags för SJ att fundera på vad deras bistro ska vara för något? Plats där resenärer kan hänga utan att köpa något? Samlingslokalitet för uttråkad personal? Ställe där man tar betalt för plastbestick?

  Om man nu bedriver en bistro värd namnet säger man väl rakryggat ”nej” om någon försöker sno åt sig ett par bestick? Sist jag var på min lokala ”bistro” här i Vasastan var det ingen patetisk skylt vid besticken som angav ett pris om jag tog med dem hem.

  Som vanligt beter sig SJ som en vilsen hormonstinn tonåring i sina kundrelaterade frågor. Trist.

 5. JANREM Says:

  E de nån som vet något annat järnvägsföretag ute i stora vida varlden som ålägger passageraren att värma upp inköpt mat från bistro´n eller restaurangvagn i en micro..??

  • arskortguldsj Says:

   JANREM

   Vet faktiskt inte – men någon bland mina läsare kanske vet mera ?

   /Årskort Guld SJ

  • Jonas Says:

   Kul frågeställning.
   Jag är själv hyfsat berest i världen också på spår, men kan inte minnas att det finns självbetjäning vid micron någon annanstans än hos SJ. Märkligt att jag inte reflekterat över detta tidigare…

   Men dålig service finns det brett över lag på tågen därute. Förutom möjligtvis Japan, där man nog kan säga att man sköter servicen ombord till 100 procent.

 6. Michi Says:

  Jag läste vissa kommentarer igår, och idag när jag åkte till jobbet, slog mig följande tanke: När man har köpt maten, (och tydligen måste värma den själv?) så är det väl ens egen mat, och då borde man egentligen inte få värma den i sjs mikro om jag tolkade johannas kommentar riktigt.

  • Apachez Says:

   Självklart, SJ sneglar på Ryanair som dåligt exempel att följa =)

   Nytt under hösten blir förutom mynttoa även betalning för toapapper, myntinkast för handtvatet likaså för handtorkaren och som du poängterade 5kr för att få använda micron.

   Sedan tillkommer platskostnad för ens bagage och om man vill ha benutrymme blir det en hundring till på det redan höga priset.

   Som extraservice kommer SJ även lägga till konduktörsarvode på biljetten, dvs du ska betala för att få betala (eller i det här fallet visa upp att du redan betalt) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: