“Vad blir det till middag ?” – Ny meny i 1 klass

IMG_2573

Snart är det dags för nya maträtter i 1 klass på X2000 och från vanligtvis välunderrättat håll har jag en matlista.

Följande kommer att erbjudas:

Meny 1
Blandade charkuterier (Parmaskinka, Mortadella, salami)
Pocherad Kummelfilé med vitvinssås, sockerärtor och duchessepotatis
Mousse med fyra sorters choklad

Meny 2
Laxröra med gräslök och sikrom
Kåldolmar med potatispuré och rårörda lingon
Blåbär och yoghurtmousse

Meny 3
Gravad lax med hovmästarsås
Rimmad oxbringa med pepparrotssås och glaserade rotsaker Drottningdessert med pannacotta

Meny 4
Getost med rostade pinjenötter
Smörstekt röding med dillsås och sauterad spenat
Jordgubb och nougat dessert

Meny 5
Rödbetsallad med äpple
Osso Bucco på fläsk med gremulata
Kanel Bavaroise med äppelkompott

Meny 6
Skaldjurscocktail med Rhode Island dressing
Stroganoff på fläskfilé
Fruktsallad med kokos

Ser alldeles strålande ut och hur vet Leif Mannerström att jag älskar rimmad oxbringa och stekt röding ?

Det blir helt klart ett årskort till – bara för matens skull.

(Tack TobiasIKalmar för hjälpen med menyn.)

5 svar to ““Vad blir det till middag ?” – Ny meny i 1 klass”

  1. donkeyman Says:

    Men när de ”väl försedda” som reser med X2000 på 3-4-5 timmars resor i Södra Sverige smörjer kråset så borde de sända en tanke till alla de ”fattiga kusiner” som reser med Norrlandstågen.

    De har ju ”bara” resor på 12-15-19 timmar framför sig. Och får hålla till godo med vad som i bästa fall kan betecknas som ”grismat” serverat i en miljö som kan beskrivas som ”enkel kantina i samband med militärövning”.

    Och vi servas alla av ”Hela Svenska Folkets Järnväg”. Donkeyman anser att en av de mest tragiska punkterna i hans liv var när SJ fick fingrarna på Norrlandstågen.

    • arskortguldsj Says:

      Donkeyman,

      Som du vet åker jag mycket SJ Norrlandståg ( faktiskt 30% av alla resor ) även om jag inte skriver så mycket om dessa resor.

      Jag älskar SJ Norrlandståg men jag har samma uppfattning om maten och restaurangvagnarna.

      Du kan läsa mina tester av maten och den är inte särskilt inspirerande och det är minst lika tråkigt för personalen att behöva erbjuda detta sortiment av mat som tyvärr är rejält omkört av maten på SJ:s övriga tåg.

      Jag vet inte hur det var på tågen innan SJ tåg över – det var innan jag började åka – men jag älskar fortfarande tågen för allt – utom maten.

      /Årskort Guld SJ

      • Apachez Says:

        Så varför skriver du inte om dessa resor? Inte så att du skäms för dom? 😉

      • arskortguldsj Says:

        Apachez,

        Absolut inte men många av dessa är som många andra med tex X2000 helt triviala dvs jag bara reser för att åka tåg och ha det skönt och det finns inget speciellt att berätta.

        Av ren slump så reste jag igår med 92:an – eller rättare sagt jag avstod från att resa för det funkade inte – och det kommer jag att skriva om under dagen.

        Så skulle jag skriva om ALLA resor blir det nog lite tjôtigt -:)

        /Årskort Guld SJ

  2. ÅKGSJ testar: Pocherad Kummelfilé med vitvinsås « Årskort Guld SJ Says:

    […] är det dags igen med en test av Leif Mannerströms trerättersmenyer ( “Vad blir det till middag ?” – Ny meny i 1 klass ) och denna gång är det Pocherad Kummelfilé med vitvinsås och jag kan redan nu säga att det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: