Ska det verkligen vara så här – igen ?

IMG_5589

I ett tidigare inlägg berättade jag hur resenärer som beställt mat för 129:- kompenserades med värdecheck på 100:- för att handla mat i bistron. ( Skall det verkligen vara så här ? )

Många tycker att detta med värdecheck är OK men då vill man ha dom på hela det erlagda priset och gärna lite extra som kompensation för att man inte fick det man beställt.

Idag var det dags igen och nu var det frukosten som LSG hade missat att leverera.

Istället blev det ett “hopplock” från bistron.

Mannen som satt bredvid mig var så missnöjd att han kastade maten ifrån sig och uppmanades att reklamera vilket är rutinen vilket inte gjorde honom gladare.

Bättre var att erbjuda värdecheckar utöver maten och be om ursäkt för att det inte fungerade med ett “Får vi bjuda på maten denna gång?”.

Nu blev kunden missnöjd och kände sig bättre först efter att fått ringa runt till nära och kära och berätta om sitt öde.

Jag som har årskort guld klarar mig alltid och kan alltid “kompensera mig” men den andre kunden var klart missnöjd – och inte var det roligt heller för personalen att få ta emot reaktionen från den missnöjde kunden.

Nej, bjud på “maten” och kompensera med värdecheckar till fullt värde så tjänar bägge parter och SJ får en nöjd kund.

Men varför har LSG så svårt att leverera mat till tågen ?

6 svar to “Ska det verkligen vara så här – igen ?”

 1. Bengt Says:

  Vet inte om det var LSG men en episod från en flygning från CPH – ARN var att mitt flyg hade fått mat men FEL typ av mat levererad.

  I.st.f eftermiddagsfralla, juice, kaffe, etc så hade det kommit ombord mat som bäst kanske var ämnad åt passagerare i inhemska långflighter till och i länder bortom och strax bortom mellanöstern….

  Kaptenen fick a flygbolagets vägnar (SAS) be om ursäkt för ”maten” vid ankomst ARN.

  Några värdecheckar delades dock ej ut

  • Jonas E Says:

   Gratis mat på SAS? Måste antingen ha varit på 90-talet, eller pröjsade jobbet 5000kr för en Economy Extra biljett? Flygbolag kompenserar inte sina passagerare i pengar eller värdecheck, om inte det står så i EU reglerna. Annat fall brukar man dela ut kompensation i form av Eurobonus poäng, eller liknande.

   SAS har förresten inte LSG som catering leverantör längre. De har sedan några år tillbaka bytt till Gategourmet.

 2. Jonas E Says:

  För övrigt tycker jag att SJs personal hanterar denna typ av situationer väldigt illa. Istället för att be om ursäkt för den uteblivande frukosten OCH kompensera med värdecheck på plats är de otrevliga och hänvisar till bistron. Jag blev vid ett tillfälle erbjuden en 2kl frukost som substitut, som jag förståss bokstavligt talat kastade tillbaka in i pentryt. Beter sig personalen fräckt har man all rätt att vara fräck tillbaka!

  • arskortguldsj Says:

   Jag håller inte med. Vad som saknas är riktlinjer för hur man gör i sådana här situationer – eller så är de riktlinjerna som finns fel.

   Att dela ut värdecheckar i olika situationer låter sig inte göras om det inte finns klara regler för hur det skall ske – det måste man ha respekt för.

   Kanske något för SJ att fundera över.

   • Apachez Says:

    Det kanske skulle kunna förklaras av om SJ’s personal vore förståndshandikappade, men inte ens förståndshandikappade har så taskig serviceattityd som SJs personal tycks ha drabbats av på sistone – är det måhända något som smittar tom?

    Helt klart krävs det någon form av ansvarstagande från högre ort men när den uteblir ja då blir resultatet därefter (särskilt om det tex skulle vara så att dom SJ anställda som på eget bevåg får för sig att dela ut värdecheckar och en ursäkt i sin tur får skäll från närmsta eller dess ovanstående chef så kan det förklara ett och annat).

   • arskortguldsj Says:

    Apachez,

    Jag har full respekt för SJ:s och övriga tågoperatörers personal – jag möte så många så jag har nog en hyfsad erfarenhet nu. Problemet är att man saknar vägledning eller så är vägledningen fel som jag uppfattar det.

    Den gyllene regeln är att se till att kunden blir nöjd – på stört. Gör man det senare är det i stort sett meningslöst då kunden inte glömmer en servicebrist – men ej heller ett gott servicebemötande.

    /Årskort Guld SJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: