ÅKGSJ testar: Osso Bucco på fläsk med gremulata

IMG_5874

Nu är vi inne på tredje av de nya Trerättersmenyerna ( “Vad blir det till middag ?” – Ny meny i 1 klass ) och det blir Osso Bucco en traditionell italiensk rätt.

Den fullständiga menyn omfattar:

1 Rödbetsallad med äpple
2 Osso Bucco på fläsk med gremulata
3 Kanel Bavaroise med äppelkompott

Rödbetsalladen med äpple är kanske inte någon superhöjdare men den är helt OK. Jag missade att ta utav den den lilla flaskan med olja och balsamvinäger men även utan den var det gott och man kände sig lite nyttig när man åt den.

Osso Buccon på fläsk med gremulata var en rätt som jag faktiskt aldrig ätit tidigare – vad jag minns i alla fall. Smakade mycket gott och gremulatan var en höjdare som jag gärna skulle vilja prova på tex kyckling. Rätten är lite rörig men det är köttfärssås med spagetti också och även det är gott.

Kanelbavaroisen var som alla de andra små efterrätterna i sina trevliga plastförpackningar väldigt god och lämplig avrundning till den smakrika Osso Buccon och framförallt gremulatan.

Sammanfattningsvis blir det 4 gafflar av 5 möjliga.  Men en stark 4:a som skulle bli en 5:a om inte rätten är lite sölig och har karaktär av barnmat – men väldigt, väldigt god sådan.

Så får ni chans – Testa denna rätt för ni blir absolut inte besvikna.

10 svar to “ÅKGSJ testar: Osso Bucco på fläsk med gremulata”

 1. Karl Gunnar Says:

  Absolut fem gafflar! Lite originellt och välsmakande, helt enkelt grymt gott!

 2. Thomas K Ohlsson Says:

  Intressant med dina testrapporter, jag har ännu inte hunnit med att smaka någon av de nya menyerna, men det är ju bara en tidsfråga!

  Gremolata passar till det mesta är min åsikt, och lätt att göra själv. Så överraska med det vid nån middag hemma!

  Och Osso Bocco är gott – fast jag antar att man inte hade med nåt märgben som ju egentligen är rättens signum.

  • arskortguldsj Says:

   En ung dam i min utökade familj som är duktig på att laga mat bjöd samtidigt sin familj på kyckling med gremolata vilket enligt uppgift föll alla väl i smaken.

 3. Jonas Says:

  Hm… Inte riktigt bra i min bok. Betyg: 2 av 5

  Rödbetssalladen saknade den lilla oljeflaskan som troligtvis hade slarvats bort. Osso Buccon kändes bara som en stor fläskklump nerkörd i kraftigt överkokt pasta. Avslutningsvis så hade äppelkompotten tjäle, men smaken var hyfsat okej.

  Kaffe bjöds det dock på (ovanligt dessa dagar), men brickan fick jag plocka undan själv. Tur att man har denna vana från skolan och gyllene måsen. Jag är som sagt snäll, trots gnället: En tvåa.

  • jankai Says:

   Tråkigt att det hade så dåliga erfarenheter av denna italienska paradrätt. Alla har vi lite olika smaker och tycker olika om mat men allt skall vara med på brickan och man skall inte behöva sitta med den längre än nödvändigt. Jag får hoppas att du har bättre tur nästa gång – och att du får kaffe även då.

   • Jonas J Says:

    SJ:s trerättersmenyer är suveränt goda i 9 fall av 10. Där finns absolut en styrka. Sedan är jag personligen tveksam till om SJ klarar av att styra upp det här med att servera mat.

    Det är ändå så mycket som så ofta blir så fel, trots i de flesta fall trevlig personal. Men det trevliga räcker liksom inte till om iPhonen och tjänstekupén lockar mer…

 4. TobiasKalmar Says:

  Rätten byts ut – tillsammans med den rimmade oxbringan – från den 30 november. Pga för dålig kvalité.

  Ersättes av Biff Lindström och Viltskavsgryta.

  • jankai Says:

   Intressant . . . mycket intressant!

   Jag vet många som reklamerat dessa rätter och även om oxbringan är en av mina absoluta favoriter men när den fallerat kan man lika gärna varit utan.

   Men oxbringan är/var i grunden en mycket mycket god rätt.

   Osso Buchon har jag alltid varit tveksam till då den alltid sett ”slaskig” ut när den serverats. Men det är säkert en god rätt som kanske kommer bättre till sin ”rätt” i andra sammanhang än som uppvärmd mat på tåg.

   Men helt klart intressant info och det verkligt positiva är att det visar SJ lyssnar på sina kunder vilket många tror dom inte gör. Och det finns många många exempel på detta.

   Tack för infon . . .

 5. Osso Buco och Oxbringa försvinner pga problem « Årskort Guld SJ Says:

  […] kommer att plocka bort två av de nyligen introducerade menyerna, Osso Buco och Oxbringa från sortimentet som serveras i X2000 1 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: